Kultúra

2014.11.28. 17:50

Diákok rajzai illusztrálják Sándor Zsuzsanna kalandregényét

Csodafiú szarvas: A hét garabonciás címmel írt a magyar mitológiára épülő kalandregényt Sándor Zsuzsanna írónő, a könyv bemutatóját csütörtökön tartották a Hangvillában.

Szabó Péter Dániel

A Pannon Lapok Társasága és a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg a négy kötetre tervezett regényfolyam, amelynek első kötetét mutatták be csütörtökön az érdeklődőknek.

Fülöp István, a PLT marketingvezetőjének köszöntője után Farkas-Csányi Attila és Lencsés Márton, a Pannon Várszínház színészei olvastak fel egy részletet a könyvből, majd Sándor Zsuzsanna írónő és Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó ügyvezetője adtak át okleveleket és ajándékcsomagokat a Pannon Lapok Társasága négy megyében meghirdetett rajzpályázatán sikerrel szereplő diákoknak. Kiadónk ugyanis a fiatalok kreativitására és fantáziájára alapozva illusztrációkat várt a készülő könyvhöz a nebulóktól, akiknek alkotásai minden előzetes várakozást felülmúltak. Összesen 189 rajz érkezett a pályázatra, a legjobbakat szakmai zsűri választotta ki, közülük 47 nagy illusztrációként be is került a könyvbe.

– Felemelő érzés a kezemben tartani az első regényemet. Bízom benne, hogy a sorokat olvasva mindenki átérzi majd azt az örömöt és derűt, amivel ez a könyv készült – mondta el Sándor Zsuzsanna.

A regény következő bemutatóját december 1-jén 17 órától a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban tartják. A könyv megvásárolható ügyfélszolgálati irodáinkban, megyekártyás előfizetőiknek kedvezményes áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!