Kultúra

2013.12.17. 18:00

Megyei iskolások szép sikerei

Tata - Sikeresen szerepeltek a megyei iskolák csapatai a Bolyai anyanyelvi csapatverseny országos döntőjében Tatán.

Bartuc Gabriella

Megyénket hét csapat képviselte, a versenyzőknek előbb írásbeli, majd szóbeli feladatokat kellett megolda-niuk. A harmadikosok között a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola Szókirakók nevű csapata első helyezést ért el (tagjai: Dominyák Virág, Farkas Lilla, Kiss Levente, Morvai Levente, felkészítő Port Márta). A várpalotai Várkerti iskola Okoskák csapata az ötödik osztályosok között ért el előkelő harmadik helyet (csapattagok: Hodula Réka, Kaszta Friderika, Kovács Hanga, Vicai Kristóf, felkészítő Jókuti Ildikó).

A nyolcadik évfolyamon szintén harmadik helyezést ért el a veszprémi Kossuth iskola Kossuthosokosok csapata (tagjai: Bárány Abigél, Heller Sára, Péter Veronika, Csillag Dávid, felkészítő Nagyné Dömös Erika). A nyolcadikosok között ötödik helyen végzett a veszprémi Dózsa iskola Spiritusz nevű csapata (felkészítő Kárpátiné Németh Gyöngyi), a veszprémi Kossuth iskola pedig még három csapattal képviseltette magát az országos döntőn: a hatodikos csapat a hetedik (felkészítő Nagyné Dömös Erika), hetedikes diákjai a nyolcadik (felkészítő Boda Margit), míg a negyedikes tanulók a 14. helyen végeztek (felkészítő Port Márta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!