Kultúra

2013.04.11. 10:20

Tavaszköszöntő dalosok, táncosok Mihályházán

Mihályháza - Öt éve „divat” a településen, hogy a közel húszéves múltra visszatekintő helyi asszonykórus farsangolni, tavaszt várni, köszönteni hívja a falu lakóit. A népdalokat éneklő nyolctagú lelkes csapat az elmúlt hét végére szervezte meg vidám délutánját.

Nagy Imre

- A mostani alkalomra slágereket, jeleneteket is betanultunk, ezzel is színesítjük a programot, feldobjuk a hangulatot, pluszt adunk a falu életének - mondja Süle Gyuláné, az asszonykórus „szóvivője”. Az alkalom tavaly kimaradt, hiszen az asszonyok többsége három műszakban dolgozik, ám akkora igény jelentkezett a rendezvényre, hogy nem volt mese, idén már csak becsületből is össze kellett hozni.


- A mostani alkalomra vendégeket is hívtunk, ellátogatott hozzánk a gecsei Dallamvarázs dalkör, a lovászpatonai nyugdíjas klub, és meghívtuk a helyi Rezeda néptánccsoportot is. A Rezedásokkal nagyon jó a kapcsolat, a falunapi műsort is együtt készítjük. Januárban Gecsén jártunk egy rendezvényen, amit ezzel a meghívással viszonoztunk - mondta Süléné.


Az érdeklődők megtöltötték a kultúrház nagytermét, a fellépőket a sok megszokott arc között olyanok is fogadták, akik először látogattak el a rendezvényre. Természetesen, mint minden más programot, ezt is támogatja a település önkormányzata: a Mihályházára látogatókat uzsonnával vendégelték meg a helyiek, aminek költségeit a testület biztosította. Mészáros Géza polgármester kínálta az asszonyok által sütött, finomabbnál finomabb süteményeket, ezért aztán hálából dalban is megörökítették az asszonykórus tagjai.

A helyiek állták a tombola költségeit is, egy helyi vállalkozó pedig hidegtálakkal járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Annyi bizonyos, hogy aki szombaton ellátogatott a mihályházi kultúrházba, a szórakozás mellet az összefogás szép példáját és a helyiek hagyományos vendégszeretetét is megtapasztalhatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!