• cikk kép

  Haydn és Borogyin vonósnégyese fiatalos köntösben

  Házimuzsika a várban

  Haydn és Borogyin egy-egy vonósnégyesét szólaltatták meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékei a VEAB-székházban tartott kamarakoncerten.

 • cikk kép
  Varga Róbert könyvének bemutatója a Petőfi Színházban

  Veszprém – Szobi, a kiválasztott címmel jelent meg Varga Róbert könyve a feledhetetlen színművész, Szoboszlay Sándor kilencvenedik születésnapján.

 • cikk kép
  Gazdag repertoárjából adott ízelítőt előadásán a fúvószenekar

  Tapolca - A széles repertoárból választva, komolyabb és vidámabb művek közül tallózott idei újévi hangversenyén a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar.

 • cikk kép
  Húsvéti készülődés a megtisztulás jegyében

  A megújulás, megtisztulás jegyében telik a húsvéti várakozás. Angermayer Judit néprajzos, az ajkai Városi Múzeum munkatársa elmondta, húsvét előtt az volt a szokás, hogy mindenki rendbe tette otthonát, udvarát.

 • cikk kép
  Zirci orgonaművész sikere Debrecenben

  Debrecen, Zirc – Ünnepi hangversenyt adott március 15-én Debrecenben Kapitány Dénes, a bakonyi kisváros ciszterci apátságának orgonistája, tájékoztatta lapunkat a zirci születésű Zsengellérné Varga Valéria, a Canto Armonico Énekegyüttes alapítója.

 • cikk kép
  Utasellátós időutazás

  Tapolca - Még a Hofi Géza által tervezett étkészlet is látható azon a vándorkiállításon, amely a vasútállomás egykori restijében nyílt fedélzeti utasellátós relikviákból.

 • cikk kép
  Félszáz Capa képet mutattak be a Vaszary Galériában

  Capa minden képe ugyanarról szól: az emberről- fogalmazott Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotográfus a Robert Capa munkáiból összeállított tárlat megnyitóján. A Magyar Nemzeti Múzeum anyagából válogatott kiállítás, mintegy félszáz Capa képet mutat be a Vaszary Galériában.

 • cikk kép
  A Nagykanizsától Indiáig vezető út

  Veszprém – Belső útkeresés, a természet szeretete valamint a Nagykanizsától Indiáig vezető út inspirálta Sass Brunner Erzsébet és lánya Brunner Erzsébet festészetét.

 • cikk kép
  Boróka királyné és Habakuk király a belvárosban

  Veszprém – Kivonultak a Kabóca Bábszínház színészei a Kossuth utcára, ahol vidám programmal a legkisebbeket szórakoztatták.

 • cikk kép
  A keresztyénség az egyetlen vallás, amely egy szerető Isten létezését vallja

  Ajka - Áldás lesz az életünkön, ha imádsággal, Biblia-olvasással és gyülekezetbe járással közel megyünk Istenhez - vallja Sándor József református lelkész, aki nyitott, barátságos magatartásával, mindig segítőkész viselkedésével és bizalmat sugárzó fellépésével követendő példakép lehet hívő és nem hívő emberek számára egyaránt.

 • cikk kép
  100 éve született Cserhát József költő, a Batsányi-kultusz fáklyavivője

  Ha Veszprémben azt mondja valaki, hogy Cserhát, bizonyára legtöbben a Cserhát városrészre gondolnak, vagy a kulturális egyesületre, a Cserhát Társaskörre. Ám Cserhát Józsefre (akinek neve nem kötődik a városrészhez), írói-költői, újságírói színes személyiségére, sokoldalú alkotómunkásságára már kevesen emlékeznek a városban, a megyében.

 • cikk kép
  Felfedte titkait az elárvult katonasír

  A „nagy háború” kirobbanását követően – éppen 100 évvel ezelőtt – 1915 tavaszán kezdődött el egy, eredetileg ellenséges hadifoglyok befogadására szolgáló barakktábor építése szülőfalum, a Veszprém megyei Csót község határában, a Magas-Bakony és Pápa közelében.