• cikk kép

  Faa Judit beszél a Veszprémi Szemle alapítványának munkájáról

  Értéktárban gondolkodnak

  Veszprém - A napokban jelent meg a Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat legújabb száma. Az idei év azon kívül, hogy az I. világháború centenáriumának állít emléket, sok hadtörténeti és helyismereti érdekességről is írnak a szemle szerzői.

 • cikk kép

  Zámbó Zoltán harmadik könyve is fontos sorskérdéseket vesz górcső alá

  A földi létezésünk örömforrásai

  Veszprém -– Zámbó Zoltán keszthelyi tanár harmadik könyve Sorsdöntő kérdések címmel jelent meg. A közíró, közgondolkodó ezúttal is az élet alapkérdéseit boncolgatva jut el egyéni következtetésekig.

 • cikk kép
  Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

  Veszprém - A Chicago című musical az idei évad első bemutatója, hangzott el a Veszprémi Petőfi Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

 • cikk kép

  Folyamatosan frissítve

  Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 25-től

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 25-től. Böngésszen, és válogasson!

 • cikk kép
  Nyári zene a templomban

  Igazi lélekemelő, ugyanakkor a nyárhoz illően könnyed és sokszínű zenei élményben lehetett része a bencés apátsági templomban augusztus 20-án tartott hangverseny hallgatóságának.

 • cikk kép
  Vágfalvi Ottó kiállítása nyílik

  Vágfalvi Ottó festőművész kiállítása augusztus 29-én, pénteken délután öt órakor nyílik a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában.

 • cikk kép
  Mező Misi: mindenki érje el azt, amit elértünk, élje meg, amit megéltünk

  A Magna Cum Laude zenekar napjaink egyik sikeres honi társulata. Nem csupán „pálinka-szakértelmük” miatt, de slágereik és szövegeik kedves cinizmusa teszi őket népszerűvé.

 • cikk kép
  Tamás Ákos keze által élővé válik a fehér arany

  A herendi fehér arany kezem által válik élővé és szeretném, ha minél tovább élne, mondta Tamás Ákos. A porcelántervező iparművész idén hatvan éves, összegző kiállítása a veszprémi Dubniczay-palotában látható. Aki kihagyta, ezen a hétvégén még megnézheti.

 • cikk kép
  Vendégsarok - Ősi, egyben nemzeti

  Augusztus 20. — első szent királyunk névünnepe és szentté avatásának napja — a legrégebbi nemzeti ünnepünk.

 • cikk kép
  Veszprém utóbbi négy éve egy könyben

  Veszprém – Az elmúlt négy éves ciklust összegzi a Darcsi István-Donát Tamás szerzőpáros Veszprém két választás között 2010-2014 című kötete, melyet a Hangvillában mutattak be.

 • cikk kép

  Különleges zenei élmény a jezsuita templomban

  Istenhez szárnyaló hangok

  Veszprém – Lélekemelő hangversennyel ért véget az ötrészes régizenei koncertsorozat a Kolostorok és kertek rendezvénytéren található jezsuita templomban: augusztus 19-én Vikman Pál vezényletével Schütz és Buxtehude művei csendültek fel.

 • cikk kép
  Négy év vérben és vasban

  Várpalota – Tanulnunk kell az első világháborúból, s tanítanunk is kell azt, hogy még egyszer ne fordulhasson elő ehhez hasonló szörnyűség.