Kultúra

2012.11.05. 18:19

Művészeti ikon

Várpalota - Vonat az égben címmel a palotai Mészáros Imre grafikusművész válogatott alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn a Thuri-várban.

Szabó Péter Dániel

Rajztanárként, galériavezetőként és persze művészként is jól ismerik a városban Mészáros Imrét, nem meglepő tehát, hogy sokan voltak kíváncsiak legújabb kiállításának megnyitójára hétfőn kora este a Thuri-várban. Szakmai tudását, művészi kvalitásait felesleges bizonygatni, a tárlat egyértelműen arról tanúskodik, hogy olyan alkotóról van szó, akinek tevékenysége a magyar képzőművészeti színtéren is tiszteletet ébreszt, méltatta Mészáros Imrét a Márvány-teremben Fenyvesi Ottó.

A kiállításon olyan rajzok, nyomatok, rézkarcok és grafikák láthatóak, amellyel a művész az elmúlt évtizedekben csoportos tárlatokon vett részt, vagyis Mészáros Imre életművének legjavát láthatják a falakon jegyezte meg Fenyvesi Ottó, aki Várpalota művészeti életének legfényesebb ikonjaként aposztrofálta az alkotót. Jó, ha van egy ilyen ember a városban, aki a művészet nyelvén egyetemes dolgokat tud megfogalmazni. Mészáros Imre a figuralitástól az absztrakcióig terjedő széles skálán hozott létre egy eredeti, senki máséval össze nem téveszthető képi világot, amelyre joggal lehetnek büszkék a megjelentek, tette hozzá.

A várban tartott ünnepélyes megnyitón bakonyi népdalcsokorral mutatkozott be a közönségnek a Kutenicsné Izer Viktóra vezette Várpalotai Gyermek- és Ifjúsági Kórus. A tárlat november végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!