Kultúra

2011.11.15. 16:57

A művelődés hármas ünnepe

Pápa - Emlékeink nyomán címmel hármas ünnepet és megemlékezést magában foglaló rendezvényt tartottak a Pedagógus Művelődési Házban.

Polgár Tibor

Az eseményt a Pápai Pedagógus Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány, valamint a Pápai Jókai Kör Egyesület szervezte, amelyen megünnepelték a művelődési ház 60 éves jubileumát és az egykor itt működő Erkel Klub 20 évét bemutató könyv megjelenését. De nem feledkeztek meg az intézmény és a klub hajdani vezetőjéről, Egresits János népművelőről sem, az ő emléke előtt is fejet hajtottak a jelenlévők. - Ma a szép emlékeket felidézni gyűltünk össze. Meghívtunk sok régi barátot, ismerőst, akik szerepet vállaltak a művelődési ház elmúlt éveiben - fogalmazott köszöntőjében Schmidt Dezsőné, a pápai Pedagógus Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke.



Ezt követően színvonalas kulturális műsor örvendeztette meg a közönséget: Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara zenével, Gosztola István szavalattal, míg Eisenbeck Ágota és Édes Lászlóné koncerttel járult hozzá az ünnepi műsorhoz. A Pedagógus Művelődési Ház folyamatosan helyet biztosít számos kulturális egyesületnek, csoportnak a színjátszóktól kezdve a zenekarokon keresztül egészen a tudományos társulatokig.

Az est során bemutatták az Egresits János által létrehozott, az egykor a Pedagógus Művelődési Házban működő Erkel Klub történetét megörökítő könyvet is. A klub az igényes programjainak hála többször elnyerte az Aranykoszorús Ifjúsági Klub elismerést. A Volt egyszer egy Erkel Klub című kötetet Puskásné Tófeji Valéria mutatta be az egybegyűlteknek. A péntek délutáni ünnepi rendezvényen közreműködött még Csuti László és Piller Károly énekkel, illetve Puskás Zsolt, valamint Puskás Péter néptánccal. Az estét Lendvai Ernőné és Mesterházy Ferenc visszaemlékezései varázsolták még kerekebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!