• cikk kép
  Anthony Gall világa

  A fordítottjáról inkább hallani, arról, hogy valaki Magyarországról költözik el, és megpróbál másutt újra gyökeret verni. Anthony Gall több generációra visszamenőleg ausztrál, mégis itt él a családjával, itt tanít, épít, és rajong Kós Károlyért. Nyári szabadságuk végén, Balatonalmádiban beszélgettünk.

 • cikk kép
  Meghalt Sztankay István, a nemzet színésze

  Meghalt Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.

 • cikk kép
  Transzcendens: mesterséges és unalmas

  Értem én, hogy a mesterséges intelligencia romantikus, állandóan aktuális téma, de akkor tessék már olyat mutatni, ami távolabb mutat az érző ember-okos gép kiindulóponton.

 • cikk kép
  Csak egy szál gitár és semmi más

  Veszprém - Visszatérő vendégek és új fellépők is színesítették a héten az egyetemen megrendezett Egygitáros Minifesztivált, ami különleges hangulatú koncertjeivel immár kihagyhatatlan programja az akusztikus muzsikát kedvelő embereknek.

 • cikk kép
  M. Tóth Géza újabb sikere

  Már vetítik a mozik M. Tóth Géza legújabb alkotását, a Bogyó és Babóca mesekönyvekből készült rajzfilmsorozat újabb epizódját.

 • cikk kép
  Az első világégés kitörésének emlékére

  Pápa - Kiállítással emlékezik meg az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról a Jókai Mór Városi Könyvtár. A tárlat pápai kötődésű helytörténészek, gyűjtők anyagaiból állt össze.

 • cikk kép
  Megjelent Kenyeres Lilla első kötete

  Tehetséges költővel dicsekedhet Tapolca: kiadták Kenyeres Lilla első verseskötetét a Szülőföld Kiadó gondozásában, Melankólia címmel. Számára a versírás megnyugvást és menekülést jelent, az olvasónak pedig ritka művészeti-esztétikai élményt nyújtanak papírlapra vetett gondolatai.

 • cikk kép
  Jubilál a kultikus bándi klub

  Kétnapos koncertdömpinggel ünnepli megnyitásának 20. évfordulóját szeptember 19-é és 20-án a Rock Ranch.

 • cikk kép
  Divat lesz a verselés?

  A versek népszerűsítéséért hirdetett kulturális forradalmat egy világutazó irodalomtanár Szabó Balázs, akinek a hatására tömegek osztják meg kedvenc versüket a facebook-on, ugyanerre kérve ismerőseiket. A Napló által megkérdezett kortárs költők szerint a közösségi oldal valóban jó terep lehet a költők és verseik bemutatására.

 • cikk kép
  A nép, aminek nincsenek költői elveszett - beszélgetés a Quasimodo Költőverseny különdíjasával

  Félrevonulunk a tömegtől. Leülünk egy domboldalra. Csak úgy az ünneplőruhánkban, hiszen egy költőversenyre kiöltözik az ember. Kényelmesen elterülünk a fűben. Ő rágyújt, én kérdezek. Tíz percünk van, mert aztán ő következik, felolvassa versét, amivel különdíjat érdemelt az idei Quasimodo Költőversenyen. Weiner Sennyey Tiborral beszélgettem.

 • cikk kép
  Az igazi portfólió

  Rég nem látott, hajdani kedves kolléganőm látogatott meg a napokban.

 • cikk kép
  Veteránbiciklik tárlata a városházán

  Veszprém - Veteránkerékpárokból nyílt kiállítás az Európai Mobilitási Hét helyi nyitányaként hétfőn a városháza aulájában.

Magazinok