• cikk kép

  Beleszerettünk Youssou N’ Dour-ba és a szenegáli popzenébe

  Afrika hangja a Veszprémfesten

  Veszprém - Mészáros Zoltánnak, a Veszprémfest fő szervezőjének és csapatának hála, lassan felfedezi a veszprémi közönség az afrikai világzenét.

 • cikk kép
  VeszprémFest: funky dallamok az arénában

  A fesztivál negyedik napján a funk zene kedvelői a The Brand New Heavies zenekar muzsikáját hallgathatták a Veszprém Arénában.

 • cikk kép
  A legkevesebb a legtöbb - Megnyílt Bob Bonies kiállítása a Vass-gyűjteményben

  Újabb neves konstruktivista festőt ismerhet meg Veszprém a holland Bob Bonies személyében, aki a dolgok belső, plasztikus matematikája alapján hozza létre műveit.

 • cikk kép
  A kis sikerre is nagyon büszke az ajkai fúvósok karnagya

  Ajka - Az országban elsőként trombitált rockzenekarban Szücs Krisztián, aki a 90 éves Ajkai Bányász Fúvószenekar vezetője. Még csak 37 esztendős, de annyit zenélt már, mint több ember együttvéve.

 • cikk kép
  Az egyéniség átka és áldása

  Életünk önmagunk megismeréséről, a nekünk kijelölt út kereséséről szól. Hogy ez kinek milyen hosszú időszak, hány vargabetűt iktat be a sors, míg megtalálja a legfelsőbb hatalom által kijelölt utat, annak számtalan oka lehet. Gombor József festő néha sikert, de leginkább megpróbáltatásokat tudhat maga mögött. Neki nem volt egyszerű az istenkeresés. Mert tudjuk, vagy sem, valamennyien őt keressük.

 • cikk kép
  Kicsik nagy zenei sikerei

  Budapest - Balatonalmádi és nagyvázsonyi ifjú zenészek arattak jelentős sikert a Muzsika hídja nemzetközi hangszeres versenyen a múlt hét végén.

 • cikk kép
  A Vaya Con Dios a veszprémi közönséget is meghódította

  A méltán népszerű és sikeres Vaya Con Dios jött, látott és győzött. A VeszprémFest csütörtöki koncertjére minden jegyet eladtak, a Szentháromság téren zsúfolásig telt a nézőtér, a programot záró „Nah Neh Nah” című slágert pedig Veszprémben is együtt táncoltak, tapsolták végig a nézők.

 • cikk kép
  A balatoni könyveket és szerzőiket ünneplik

  Tihany - Négy napon át a balatoni könyveket, a Balatonhoz kötődő irodalmat, irodalmárokat és más írástudókat ünneplik a községben.

 • cikk kép

  Ápolják Auer Lipót emlékét a muzsikusok

  Fiatalok akadémiája

  Veszprém - Az Auer Akadémia kapcsolódik a három elemből álló Auer-emlékprogramhoz. Az Auer Szimfonikusok hétfőn este a Hangvillában adnak koncertet.

 • cikk kép
  Orgonák csatája a Széchenyi parkban

  Balatonkenese - A korábban meghirdetettől eltérő helyszínen, a balatonkenesei Széchenyi parkban tartják az orgonák csatáját, Varnus Xaver és Rhoda Scott július 25-i koncertjét.

 • cikk kép
  Dobogóra táncolták magukat

  Parádésan szerepeltek a veszprémi Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület tagjai a látványtáncok horvátországi világ- és romániai Európa-bajnokságán.

 • cikk kép
  Katie Melua legnépszerűbb dalait mutatta be a VeszprémFesten

  A VeszprémFest második napi fellépőjéről azt tartják, hogy énekével, személyiségével elvarázsolja az embereket. Erről Katie Melua szerda esti koncertjén végre a magyar közönség is meggyőződhetett.

Magazinok