• cikk kép
  Hiánypótló mű jelent meg Maróti Rezső tollából

  Veszprém - Maróti Rezső, egykori tanácselnök Elfelej/te/tett évtized című könyvét mutatták be a Dubniczay Palotában csütörtökön.

 • cikk kép
  Főépítészi életmű díjat kapott az Antall-kormány egykori minisztere

  Keresztes Sándor, az Antall-kormány volt környezetvédelmi és területfejlesztési minisztere, nyugalmazott állami főépítész vehette át csütörtökön Szentgotthárdon az Országos Főépítészi Kollégium által adományozott Főépítészi Életmű Díjat.

 • cikk kép

  Antik tárgyak galériája nyílt a településen

  Kultúraápolás, de épületmentés is

  Révfülöp - A település központjában, egyediségeket bemutató galériát rendezett be Pattantyus Gergely és Heiscmann Ágnes.

 • cikk kép
  Egyszerre festettek a finnek és a magyarok

  Veszprém – Helyi és rovaniemi festőművészek alkotnak a Rova’40 projekt keretében. A művészeti program első eseményét kedden tartották.

 • cikk kép
  A magyar dal napja hetedszer, 33 színpadon

  Hetedszer rendezik meg idén a magyar dal napját. A Presser Gábor által kitalált országos rendezvényen szeptember 14-én és a felvezető napokon kilenc település, valamint a főváros 33 színpadán mintegy kétezer fellépő vesz részt.

 • cikk kép
  A pápaiak "vevők voltak" a programra

  Bemutatkozásnak jó volt, ráérezhettek a pápaiak és az előadók is arra, hogy ebből az udvarból mit lehet kihozni. Azt hiszem, hogy ennél már csak jobb rendezvénysorozatok következnek. - ezekkel a gondolatokkal kezdte értékelését dr. Áldozó Tamás az Esterházy-kastély udvarán rendezett nyári színházi estékről.

 • cikk kép
  Kollektív tárlat füredi alkotók munkáiból

  A városban és környékén ma alkotó profi és amatőr művészek festményeiből, fotóiból, szőtteseiből, plasztikáiból láthatnak átfogó képet a nyílt kollektív tárlat nézői.

 • cikk kép
  Tévéjegyzet - Éltető közegünk

  A Duna fölé, a Budai Vár Oroszlános udvarába látogatott jó másfél órára a Budapesti Operettszínház.

 • cikk kép

  Faa Judit beszél a Veszprémi Szemle alapítványának munkájáról

  Értéktárban gondolkodnak

  Veszprém - A napokban jelent meg a Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat legújabb száma. Az idei év azon kívül, hogy az I. világháború centenáriumának állít emléket, sok hadtörténeti és helyismereti érdekességről is írnak a szemle szerzői.

 • cikk kép

  Zámbó Zoltán harmadik könyve is fontos sorskérdéseket vesz górcső alá

  A földi létezésünk örömforrásai

  Veszprém -– Zámbó Zoltán keszthelyi tanár harmadik könyve Sorsdöntő kérdések címmel jelent meg. A közíró, közgondolkodó ezúttal is az élet alapkérdéseit boncolgatva jut el egyéni következtetésekig.

 • cikk kép
  Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

  Veszprém - A Chicago című musical az idei évad első bemutatója, hangzott el a Veszprémi Petőfi Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

 • cikk kép

  Folyamatosan frissítve

  Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 25-től

  Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 25-től. Böngésszen, és válogasson!