• cikk kép
  Egy alkotó nap Varga Liviusszal családi otthonában

  Dunaújváros - A Quimby zenekar alapító tagja, csörömpölés- és hangulatfelelőse. Alfahím a kutya vacsorája nevű formációban. Tom Waits- és J.J. Cale- rajongó. Elvetemült pecás. Műsorvezető és riporter. Családbarát, bár nagymértékű fogyasztása túlzott jókedvvel, és akár némi művelődéssel is járhat. Dunaújváros szülötténél, Varga Liviusnál jártam.

 • cikk kép

  Szatirikus tükörbenézést ígérnek a nézőnek

  SzínházJegyetem 2.0

  Veszprém - Megtartották az olvasópróbáját a SzínházJegyetem 2.0 című színházi szatírának a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadás Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című művének átdolgozása alapján készül, a darabot Tóth Loon állítja színpadra.

 • cikk kép
  Rézmetszetek

  Veszprém - Az érseki palota kiemelkedő értéket képviselő művészi alkotásairól, a rézmetszet-gyűjteményről tartott előadást Ludvai Zsuzsanna papírrestaurátor, a Laczkó Dezső Múzeum munkatársa a Gizella-gyűjtemény rendezvényén.

 • cikk kép
  Vidéken is fontosak a kulturális programok

  A térségben sokan ismerik Soós Anitát, hiszen igen aktív szereplője a társadalmi életnek. Számos közösségi programban vesz részt és maga is szervez rendezvényeket.

 • cikk kép

  A vasútállomástól a színpadig

  Pogány Judit útja nem volt egyenes, pedig már gyermekkorában is tudta, hova tart

  A Zalai Kanapé elnevezésű zalaegerszegi pódiumsorozat vendége volt a közelmúltban Pogány Judit színművésznő. Lapunk kérdéseire fellépése előtt válaszolt.

 • cikk kép
  Rendszerváltás: 25 év

  Veszprém - A Laczkó Dezső Múzeum kiállítást rendez a magyarországi rendszerváltás témakörében A Lenin ligettől az Erzsébet sétányig -– rendszerváltás 25 éve címmel.

 • cikk kép
  Tizenkét alkotó, tizenkét stílus

  Veszprém -– A Caffart Képzőművészeti Egyesület alkotóinak munkájából nyílt kiállítás a Csikász Galériában.

 • cikk kép
  Vadászkiállítás nyílt Tüskeváron

  Vadászati kiállítás nyílt trófeákból és Vasáros Erika műveiből a község iskolájában kedden. A tárlat még egy hétig tekinthető meg.

 • cikk kép
  A Nagy Háború katonái voltak

  Múzeumi szakemberek, magángyűjtők és számos önkéntes segítő együttes munkája hívta életre a tapolcai múzeum most nyílt hadtörténeti és helytörténeti kiállítását.

 • cikk kép
  OGY - Módosulhat a köznevelési törvény

  Szülői kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az első osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások átkerülnek az Oktatási Hivatalhoz és változhat a közösségi szolgálat igazolása - többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítására kedden benyújtott kormányzati javaslat.

 • cikk kép

  Művészi színvonalú képek a természetről

  Sokszínű élővilág

  Zirc - Vándorkiállítást rendeztek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megalakulásának negyvenedik évfordulója alkalmából.

 • cikk kép
  Hogy szebb legyen az életünk - Szőnyi Erzsébet előadása a Tetőtéri estéken

  A zene elkísér a bölcsőtől a sírig, érzelmeinkre közvetlenül hat, el tudja mondani mindazt, amit szavakkal nem lehetséges megfogalmazni, s amit a képi ábrázolás, a képzőművészet különböző ágai sem képesek olyan behatóan, felfoghatóan megmutatni – vallotta Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző a Tetőtéri esték vendégeként múlt hét pénteken a bencés apátságban.