Kultúra

2010.11.23. 15:56

Tehetséges csapat a Veszprém Tánegyüttes

Veszprém, Budapest - A szakmai zsűri figyelemreméltó, tehetséges fiatal csapatnak nevezte a Veszprém Táncegyüttest, nem véletlen hát, hogy jó minősítést kaptak a napokban szervezett minősítő fellépés után.

Tremmer Tamás

A Veszprém Táncegyüttes számára a szeptember végi, passaui testvérvárosi látogatás után az október a felkészülés jegyében telt. A Néptáncosok Országos Bemutató Színpadára hirdetett minősítőre készültek, melyet a Martin György Néptáncszövetség rendezett meg Budapesten. A minősítőre kétévente jelentkezhetnek az amatőr néptáncosok, mely egyben szakmai megmérettetés is.

A megyeszékhelyet képviselő együttes 1989-ben vett részt utoljára országos minősítő találkozón. Azóta a csoport tagjai teljesen kicserélődtek, generációk jöttek-mentek, de megváltoztak a minősítés feltételei, valamint az értékelés szempontjai is.
A novemberi minősítőre egy 25-30 perces, szerkesztett programmal kellett nevezni. A Veszprém Táncegyüttes Dunán innen - Dunán túl című műsorában Molnár Gábor művészeti vezető koreográfiáit állították színpadra: rábaközi, mezőföldi, rimóci és tirpák táncok kerültek a repertoárba. A felkészülés utolsó próbái már az együttest kísérő Barátok zenekarral közösen zajlottak, hogy az országos versenyen egy  hangulatában és dinamikájában is megfelelő , színvonalas és egységes produkció kerülhessen a színpadra.


Az ott maximálisan megkapható 150 pontból a szakmai zsűri 124 pontot adott a veszprémi együttesnek, ami nagyon figyelemre méltó eredmény, hisz az új pontozási rendszerben  a magukat először megmérettető táncegyüttesek  ennél szerényebb eredményekkel is büszkén térnek haza. A zsűri által figyelemreméltó, tehetséges fiatal csapatnak nevezett Veszprém Táncegyüttes jó minősítést kapott. Ez már csak azért is szép eredmény, mert ez a második legerősebb minősítés, az ennél jobb fokozat amatőr együttesek számára szinte elérhetetlen.

Ráadásul a veszprémiek elsőre jóvá váltak.


A Veszprém Táncegyüttes tagjai a siker és a megérdemelt öröm után sem pihennek, a próbateremben folytatja a munkát. Újabb, és nagyobb kihívásokat keresnek, s ehhez új táncanyagok elemzésén, megtanulásán, és sok-sok munkán át vezet az út. Aminek a vége, Molnár Gábor reményei szerint egy újabb sikeres minősítő lesz. Addig pedig sok örömteli bemutatkozást tartanak a nagyra becsült közönségüknek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!