Kultúra

2010.07.01. 22:21

Buli a családért és a barátságért

Zirc - Huszadik alkalommal szervezik meg a Zirci Bulit, a család és a barátság fesztiválját.

Balla Emőke

A Bakony  és a régió turisztikai kínálatának országosan is egyedi színfoltja a Zirci Buli. Szellemiségét két évtizede visszaigazolja, hogy évente a kisváros lakosságának háromszorosát vonzza a nomád összkomfortosan berendezett és környezettudatosan használt természeti környezetbe, kezdetektől nonprofit formában és "amatőr-profi" módszerekkel.

A  Buli '91 Közhasznú Alapítvány húsz éve szervezi a fesztivált, a rendezvény célcsoportja a családok és a fiatalok, de a pénteken kezdődő kétnapos programban   minden korosztály talál magának értékeket és élményeket. Lesz játszósziget, kézműves foglalkozások, sportos, játékos feladatok, koncertek rangos fellépőkkel. Idén sem maradhat el az ötemeletes Buli-torta, szombat éjjel fellobban a tábortűz is.

Az elmúlt tizenkilenc év húszezernyi látogatója vallja: együtt lenni jó, Zirc a legjobb hely az országban, ez a magyar Woodstock. Ezt a hangulatot érezhetik meg és énekelhetik közösen a zirciek "himnuszát" - "szállj, szállj, sólyom szárnyán három hegyen túl" - azok, akik pénteken és szombaton ellátogatnak a zirci Tündér-dombra, a rendezvényt ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!