Kultúra

2010.05.12. 10:27

Táncverseny Gizella királyné emlékére

Veszprém - Hetedik alkalommal rendezte meg a Hemo Winner Versenytánc Egyesület a Gizella Kupa Táncversenyt a Lovassy gimnázium tornacsarnokában.

Deák Dóra

- A versenyt öt korosztály 15 kategóriájában hirdettük meg. Az ország 56 egyesületéből közel 350 táncos nevezett a versenyre - fogalmazott Vajda Lászlóné elnök, hozzátéve, az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy a D-C-B osztályos amatőr versenyzők mellett, most először parkettára léphettek a még csak rövid ideje táncoló, de annál lelkesebb tánciskolás versenyzők is.

A késő éjszakáig tartó táncverseny első blokkjában a gyerek (8-12 évesek) és a junior (12-14-16 évesek) korosztályok, majd a délutáni blokkban az ifjúsági (16-19) és felnőtt (19-35) korosztály versenyzői mutathatták be tudásukat a szigorú szakmai zsűrinek és a nagyszámú közönségnek.

A Hemo Winner Versenytánc Egyesület összesen kilenc párossal képviseltette magát, közülük a legkiemelkedőbb eredményt a Vajda Ádám-Vajda Dóra testvérpáros érte el, akik a Felnőtt C kategória aranyérmét szerezték meg standard táncokban. Dobogós helyezést ért el továbbá Gremsperger Gergő-Bisztrán NoémiNémeth Anna-Németh Lehel, Bősze György-Bartók Anna, valamint Molnár Ádám-Deák Dorina páros is.

A vérpezsdítő latin és gyönyörű standard ritmusok versenyén Veszprémet képviselve aranyérmes helyezést ért el Felnőtt D standard kategóriában a Kiss Gergő-Homoki Bianka (Universitas TSE) páros és Felnőtt C latin kategóriában a Bonita TSE táncosa, Ortvein János a budapesti Botafogo Táncegyüttes táncosával, Fekete Biankával.

A szombathelyi Lorigo TSE színeiben indult, de veszprémi illetőségű Sztoján Barna és partnernője, Babos Eszter pedig a Felnőtt B latin kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az eredményhirdetésen Dávid Roland ROT-Art-díjas énekes működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!