Kultúra

2010.02.23. 19:24

Mosolyra késztető karikatúrák

Veszprém - Abszolút abszurd humor? címmel Tóth András karikaturista alkotásaiból nyílt kiállítás a városi művelődési központ előcsarnokában.

Deák Dóra

A tárlatot Rózsáné Ujvári Szilvia, a tatabányai Gyémánt Fürdő igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, Tóth Andrást évekkel ezelőtt ismerte meg, amikor kiderült, hogy mindketten művészemberek.

- Mindig érdekesen álltam a humorhoz és a karikatúrákhoz, mert valójában nem nagyon szeretem a gúnyos dolgokat, a gúnyt. Amikor azonban megláttam a képeket, rájöttem, a humor lehet nagyon bájos is, édesen meg lehet fogalmazni például az ember erénytelenségeit - fogalmazott az igazgató. - A karikaturista alkotásai érdekességükkel és humorukkal vidámságot, mosolyt csalnak az emberek arcára.

- Nem vagyok a szavak embere, én nézni tudok, de azt nagyon jól - mondta Tóth András, majd az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a képeit, amelyeknek egy része nem arról szól amit látunk, vagy ami alá van írva.

A megnyitót követően Csernik Szende székely lábbábos szórakoztatta a közönséget, mesében fejezve ki a humort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!