Kultúra

2009.09.04. 02:28

Könyvek egyeteme

Veszprém - A jövő héten kezdődő Múzeumi Szabadegyetem előadásainak középpontjában idén a könyv- és a könyvkötés története áll.

Deák Dóra

Az immár hagyományosnak számító Múzeumi Szabadegyetem első szemeszterében olyan témákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint például a papír- készítés technikatörténete, a könyvformák, a könyvtest és könyvkötés formái, díszítésük, valamint azok változásai koronként, de hallhatnak előadást a könyvkötő mesterségről vagy a magyarországi könyvkötészetről is. 

A második szemeszterben a 18-20. századi megyei könyvtárakról, valamint a veszprémi és pápai könyvkötőkről esik majd szó. Az előadás-sorozatot Koncz Pál restaurátor tartja a Laczkó Dezső Múzeum Látványkönyvtár és Tudástárában.

Az első előadás szeptember 8-án, kedden lesz délután fél négykor Írnoktól az illuminátorig - Írás és illumináció diptichontól a kéziratos kódexen át a nyomtatott könyvig címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!