Kultúra

2009.07.17. 02:28

Harmincöt éve énekelnek

Úrkút - A település német kisebbségi önkormányzata nemrég nagyszabású ünnepséget szervezett abból az alkalomból, hogy a helyi nemzetiségi asszonykórus megalakulásának 35. évfordulójához érkezett.

Toldi Éva

A hagyományosan megrendezett nemzetiségi nap ezúttal is német nyelvű szentmisével kezdődött, melyet dr. Csernai Balázs atya mutatott be. A szertartást követő- en kulturális program kezdődött, a templomból zenés menetben vonultak a fellépő csoportok a helyi sportcsarnokba.

Az ünnepségen a magyar és a sváb himnusz eléneklése után felléptek a helyi nemzetiségi óvoda nagycsoportosai, az iskola tánccsoportja, a nyugdíjaskórus, a Viva voce Ifjúsági Kórus, valamint a Bauernhuber Familienmusik (Bauernhuber József és fiai) színvonalas, vidám műsorokkal. 

A harmincöt éves asszonykórus három dalcsokorba szedve adott ízelítőt az elmúlt 35 év sikereiből, igazolva, hogy megérdemelten nyerték el a sok-sok országos arany minősítést, valamint az Arany páva kitüntetéseket és a megtisztelő külföldi elismeréseket, Fehér Jánosné karnagy vezetésével. 

A helyi önkormányzat nevében Rieger Tibor polgármester, a nemzetiségi önkormányzat részéről pedig Kardos Antalné elnök köszöntötte az ünneplő együttest, s adta át ajándékait a kórustagoknak. 

Dr. Albert Vendel,
a Veszprém Megyei Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Heilig Ferenc elnök a Landesrat (Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa) nevében nyújtott át dicsérő oklevelet és támogatást az asszonykórus számára. 

Az ünnepelt együttes pedig a közelmúltban elkészült, egyházi énekeket tartalmazó, kétrészes cd-jével köszönte meg az elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!