• cikk kép
  Utasellátós időutazás

  Tapolca - Még a Hofi Géza által tervezett étkészlet is látható azon a vándorkiállításon, amely a vasútállomás egykori restijében nyílt fedélzeti utasellátós relikviákból.

 • cikk kép

  A vörösberényi hímző tanfolyam alkotásait, hat hónap munkáját mutatják be kiállításon

  Újra öltünk és örökítjük elődeink hagyatékát

  Balatonalmádi-Vörösberény - Egy országos program eredményeként jöhetett létre a vörösberényi hímző szakkör. A megye öt települése lehetett ennek részese.

 • cikk kép

  A Pannon Várszínház igazgatója élvezetes előadást ígér

  Látványos koreográfia (x)

  Veszprém - Huszonkét énekszámmal, ötletes koreográfiával, nagyszerű énekhangokkal kitűnő szórakozást ígér a Pannon Várszínház Starfactory című musical előadása. A produkcióval párhuzamosan a Starfactory országos vetélkedő középdöntősei pedig készülnek az újabb megmérettetésre.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Szenvedélyes színház

  „A színház igaz mestereit a színpadtól távol a legkönnyebb megtalálni. Őket nem érdekli az olyan színház, ami gépiesen másolja a konvenciókat és termeli újra a kliséket..."

 • cikk kép
  Az Auer Akadémia mesterkurzusa

  Új eseménynek, online szemináriumnak hódolhat a hazai és külföldi zenekedvelő közönség a hétvégén, március 28–29-én. Rangos hegedűtanárok bemutatótanításokat tartanak Veszprémben, Auer Lipót szülővárosában.

 • cikk kép
  Elhunyt Dömölky János filmrendező

  Elhunyt Dömölky János tv-, film- és színházi rendező, egyetemi tanár. A Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művészt hetvenhat éves korában, csütörtökön érte a halál.

 • cikk kép
  Játékos vitorlázás – vitorlástörténeti kiállítás nyílt

  A vitorlafelvonást, a kötélcsomózást és egy szimulátor segítségével a viharos Balatonon vitorlázást is kipróbálhatják a vitorlástörténeti kiállítás látogatói.

 • cikk kép
  Bizonyságtétel húsvét előtt

  Ajka - A széder tálon a mézből, almából, dióból és mazsolából álló étel édes íze azt jelképezi, hogy Isten áldásával bármilyen nehéz munka is lehet édes.

 • cikk kép
  Visszhangzik?

  Tihany - Hol visszhangzik egy kiállítás? Valahol bennünk, az érzéki élmény, a színek és fények által – mondta Korzenszky Richárd perjel nemrég az apátsági galériában az idei első képzőművészeti tárlaton.

 • cikk kép

  Ismét új kiállítással várják a látogatókat a Művészetek Házában

  Párizsi magyar művészek

  Veszprém - Párizsi barátság –- magyarok Párizsban címmel Beöthy István (1897-–1961) és Martyn Ferenc (1899-–1986) művészetét bemutató tárlat nyílt a minap a Művészetek Házában a Várgalériában (Dubniczay-palota).

 • cikk kép
  Veszprém kultúrája a múltban

  A Smaragdváros helytörténeti sorozatok hatodik estéjén Csiszár Miklós nyugalmazott könyvtáros, a Veszprémi Szemle főszerkesztője mutatta be prezentációjában Veszprém város egykori kulturális életének epizódjait.

 • cikk kép
  Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe

  Jézus Krisztus emberi testben való fogantatásának napját ünnepli szerdán a katolikus egyház, amelyet a néphagyomány nyomán Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepeként emlegetünk mi magyarok.