Videó: Íme, a Honda kerekes ''bárszék''

2012. május 16., 09:26 szerző: LiveInfo
A Honda nem csupán a sebesség szerelmeseire, hanem a lusta gyalogosra is gondol, ezt bizonyítja egyik fejlesztése az Uni-Cub, vagyis a kerekes „bárszék”.

Három éve mutatta be a Honda az Uni-Cub elnevezésű, egy nagy és egy kis kerékkel rendelkező személyszállító-eszköznek szánt koncepcióját. Az Uni-Cub használója úgy érezheti magát, mintha egy irodai székben foglalt volna helyet, mellyel úgy közlekedhet, mint egy motoros biciklivel.

A szerkezet használata roppant egyszerű, vezetője dőléssel tudja irányítani előre, hátra, jobbra és balra, ha mégsem ezt az irányítási módot választaná, akkor a rajta elhelyezett joystick-kal is lehet vezérelni.

A Honda az Uni-Cubot nagyvárosi forgalomra tervezte, hogy például a fáradt vásárlónak ne kelljen gyalogolni a bevásárlóközpontban, repülőtéren, vagy múzeumban. Újratölthető lítium akkumulátornak köszönhetően több mint 100 kilogrammot képes szállítani, 6,4 km/h végsebességgel.

Mivel tömeggyártásra tervezték, ezért a Honda számára rendkívül fontos volt, hogy a szerkezet biztonságos legyen. A japán vállalat most azt ígéri, a leendő vásárlókkal együtt tesztelve, tökélyre fejleszti a járművet.

Videó:

LiveInfo

Facebook