Vannak, akik szerint Breivik egy hős

2012. április 18., 11:08 szerző: MTI/APA
Anders Behring Breivik, a norvég tömeggyilkos személye megosztja az internetes közösségi oldalak közönségét.

Anders Behring Breivik, a norvég tömeggyilkos, aki perében szerdán kérdésekre válaszol 77 halálos áldozattal járó tavaly nyári ámokfutása ügyében, a Facebook közösségi oldal közönségét is megosztja.

Az "I HATE Anders B Breivik" (Gyülölöm Breiviket) oldalt 2067-en "lájkolták", míg a "Fuck You Anders Behring Breivik" címűt 3275-en. Egy ideje van azonban egy "Free Breivik" (Szabadságot Breiviknek) című oldal is, amely 406 felhasználónak "tetszik".

Az utóbbi oldalon Breivik egyértelmű pozícióban, kinyújtott és ökölbe szorított kézzel látható. Olyan fotómontázsok is felkerültek az oldalra, amelyeken a tömeggyilkos szuperhősként, sőt feje körül glóriával jelenik meg. Létrehozói azt írják, hogy az oldalt vitaplatformnak szánták, amely nem Breivik tettét, csak küldetését támogatja.

A bejegyzések szerint az oldal különösen megosztja a felhasználókat: míg egyesek halálbüntetést követelnek Breivikre, mások "szentnek" nyilvánítják, "hosszú és szabad életet" kívánnak neki, és "az igazságosság bajnokának" nevezik.

MTI/APA

Facebook