Külföld

2009.02.09. 10:06

Tarolt a Grammyn a Coldplay és a Plant & Krauss

<b>Los Angeles</b> - A 2009-es aranygramofonisták, vagyis a Grammy-díj nyertesei a Plant & Krauss, a Coldplay, Lil Wayne, Jennifer Husdon és Adele.

Szausev Xénia

Öt díjjal büszkélkedhet Robert Plant és Alison Krauss az 51. Grammy-díj kiosztója után. Magukének tudhatják a legfontosabbnak tartott év albuma kitüntetést, valamint az év felvételéért járó díjat is. 

Több arany gramofont is átvehetett továbbá a brit Coldplay együttes az év rockalbumáért és daláért és Lil Wayne is a legjobb rapalbumért. Az R&B album kategóriában nyert Jennifer Husdon. Adele pedig az év felfedezettje lett. 

Meglepő esemény történt az átadón: őrizetbe vették Chris Brown-t a gála előtt. Ő is jelöltként vett volna részt, ám elvitték a rendőrök, mert gyanúsítják azzal, hogy megütött egy nőt. 

Nem tudni, kiről van szó, de gyanús a hirado.hu szerint, hogy párja, a szintén énekesnő Rihanna sem volt ott a díjátadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!