Külföld

2009.07.23. 13:18

Közösségi portálokon nevel az ausztrál rendőrség

Melbourne - Az ausztrál rendőrség a Twitterre is kiterjeszti az ittas vezetés elleni kampányát, szerintük ugyanis a közösségi portál segítségével egyszerűbb meggyőzni a fiatalokat.

MTI

Ken Lay, Viktória állam rendőrfőnök-helyettese elmondta, hogy a mikroblog-szolgáltatás segítségével fogja közzétenni a "kínosan részeg" vezetők eljárás során rögzített mondatait.
    
"Számtalan fiatal mobilról használja a Twittert, még akkor is, mikor szórakozni, vagy társaságba mennek" - magyarázta a tisztviselő.
    
"Az üzenetek közzététele már akkor megérte, ha csak egy embert sikerül meggyőzni arról, hogy ittasan ne üljön a volán mögé" - hangsúlyozta.
    
A rendőrségnek egyre "okosabbnak" kell lennie, ha a fiatalokkal meg szeretnék találni a hangot, és erre az olyan közösségi portálok alkalmasak, mint a Facebook vagy a Twitter.
    
A bejelentés annak kapcsán látott napvilágot, hogy Melbourne-ben három különböző alkalommal igazoltatott autó vezetőjét mindháromszor ittas állapotban találták. 

"Szerencsére ezeket az embereket még azelőtt sikerült megállítani, hogy kárt tettek volna magukban, vagy másokban" - tette hozzá a rendőrfőnök-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!