Külföld

2009.01.27. 14:20

Halálos fenyegetést kapott egy szlovákiai magyar politikus

<b>Szlovákia</b> - Levélben kapott halálos fenyegetést <i>Szögedi Anna</i>, szlovákiai magyar parlamenti képviselő.

nincs nev

valószínűleg a tornaljai önkormányzatban betöltött tisztsége miatt kapta a fenyegetést, ugyanis négy képviselőtársával együtt vizsgálatot kezdeményezett a polgármester ellen. Úgy vélik, hogy a polgármester törvényellenesen járt el, amikor több mint félmillió euró nagyságú hitel felvételéről döntött a helyi Ozeta cég ipari parkjának megvásárlása céljából. 

Hasonló tartalmú fenyegető levelet kapott a napokban a tornaljai önkormányzat további öt tagja is, köztük az Magyar Koalíció Pártjának mindhárom képviselője, valamint a városi hivatal korábbi vezetője. Az érintettek az életveszélyes fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen - közölte az Index. 

Dubovsky László, Tornalja polgármestere visszautasította a fenyegetést, de azt is kifejtette, hogy az érintett képviselők ezzel az üggyel szeretnék felhívni magukra a figyelmet a közelgő önkormányzati választás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!