Kosárlabda

2014.03.05. 12:26

VESC: Rangadóból mérkőzés

Ha a tabellán elfoglalt pozíciókat, az elmúlt hetek formáját és a rendelkezésre álló játékoskereteket vesszük alapul, nem kérdés, hogy a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában március 7-én (péntek, 18 óra) tartandó Veszprémi Egyetem SC–Motax Concordia KC Pápa mérkőzésnek melyik fél az esélyese.

Király Ferenc

Elvileg megyei rangadót rendeznek a Vetési gimnázium tornatermében, de csoda lenne, ha a nyolc sikerrel és tizenegy vereséggel hetedik hazaiak felülmúlnák a tizenhárom diadallal és öt vereséggel negyedik pápaiakat. A VESC a legutóbbi négy találkozóját elvesztette – azok közül hármat a hajrában, Oltárczy Mátéék az utolsó percekben még vezettek –, ráadásul a trénerük az előttünk álló derbi során szinte biztosan nem számíthat a bokasérülést szenvedett Takács Andrásra és Bagó Lászlóra, a lovaglóizom-sérüléssel bajlódó Vertetics Ádámra. Nagy Róbert egészségügyi panaszok, Sefcsik Tamás munkahelyi teendők miatt hiányzik, az influenzás Szlávik Tamás és lábát fájlaló Czakó Tamás pedig nem gyakorolt a héten. A pápaiak decemberben 69:62-re mattolták az egyetemistákat.

– Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani a pápaiakkal, ám annyi gondunk van, hogy aligha borítunk papírformát. Sajnos a találkozó elvesztette rangadó jellegét – vallotta be Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. Felettébb foghíjasak vagyunk, persze a vetélytárs ellen teljes létszámban sem lennénk favoritok. A hiányzókat fiatalokkal pótoljuk, ám az utolsó pillanatig reménykedem, hogy az orvosunknak valakit sikerül „összedrótozni” a párharcra. Talán az alapszakasz utolsó két fordulójában már kicsivel többen leszünk. Azokon a mérkőzéseken szeretnénk kiharcolni az 5-8. hely egyikét, ami a rájátszás szempontjából fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!