Kosárlabda

2014.04.16. 17:16

VESC: fityiszt mutathatnak

A győzelem reményében fogadja a Veszprémi Egyetem SC április 18-án (péntek, 18 óra) az MKB-Euroleasing Vasast a kosárlabda NB I/B 9-16. helyért zajló keresztjátékában.

Király Ferenc

A mieink eddig két párharcon vannak túl a rájátszásban: a Bp. Honvéd ellen hazai pályán nyertek (86:79), míg a múlt héten kikaptak a listavezető EnterHód Vásárhelyi KSE otthonában (70:62). A középső csoportban hatodik helyen álló csapat (ami összesítésben a 14. pozíciónak felel meg) nem csak az eredmények, a látottak alapján is hullámzóan teljesít. A Keleti-csoportban nyolcadikként zárt rivális a második szakaszban még csak egy ütközetet vívott meg, azon odahaza vereséget szenvedett a Bajai Bácska FKE ellen. A sereghajtó trénere a sok nagy csatát megélt Saeed Armaghani.

– Leendő vetélytársunk játékereje a Bp. Honvédéhoz hasonló, a fiatal sportolóik lelkesek, agresszívek. Pénteken tehát két, nagyjából hasonló tudású gárda feszül egymásnak – mondta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. Miután a „túlórának” úgy vágtunk neki, hogy a hazai fellépéseinket megnyernénk, ellenük is győznénk. Még akkor is, ha a Hódmezővásárhelyen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Verteticsre legfeljebb az évad végén számíthatok. Sajnos az ő lendülete pótolhatatlan számunkra, ezzel együtt felesleges kockázatot vállalnunk az esetleges szerepeltetésével. A többiek szerencsére hadra foghatók.

Az eddigi mérkőzések bizonyították: csiszolható még a VESC játéka. Ha a védekezésük feszes lesz, megfelelően koncentrálnak és az önbizalmuk nem hagyja cserben őket, akkor fityiszt mutathatnak a Vasasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!