Kosárlabda

2014.05.22. 14:25

Utolsó felvonás a NB I/B-ben

Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 9 -16. helyért rendezett rájátszásában a Veszprémi Egyetem SC elérkezett az utolsó csatához. A csoportjában hatodik helyezett VESC a negyedik helyen álló Salgótarjánt fogadja pénteken 18.00 órakor.

Novothny Ottó

A két csapat előző mérkőzésén 86:79-re a vendéglátók nyertek, miközben az első két negyedet ők húzták be, míg a második félidő két játékrésze az egyetemisták javára dőlt el.

A tarjániak tizenöt győztes meccs mellett tizenháromszor szenvedtek vereséget, míg a veszprémiek mutatója 14:15. Ha tehát a házigazdák sikerrel veszik ezt az akadályt, akkor éppen ötvenszázalékos nyertes-vesztes aránnyal zárják az idei pontvadászatot.

A veszprémi csapat nyerni szeretne az utolsó bajnokin (Fotó: Penovác Károly)

A házigazdáknál egész esztendőben voltak sérültek és hiányzók. Ennek ellenére az utolsó bajnoki csatára minden hadra fogható játékos ott lesz a küzdőtéren.

A VESC szeretne győzelemmel búcsúzni hűséges szurkolóitól, ami nem lesz könnyű, de a hazai pálya, illetve az itt elért tavaszi eredmények alapján elérhető a bravúr.

A jól teljesítő, pontosan dobó egyetemisták számára a Salgótarján verhető ellenfélnek tűnik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!