Kosárlabda

2014.07.16. 12:15

Utcai kosárlabda nyolc pályán

Zánka - Nagyszabású nemzetközi streetball rendezvény helyszíne volt a zánkai Új Nemzedék Központ.

Németh András

A nemzetközi szakszövetség két kamionja érkezett meg a zánkai táborba, ahol a platóról lepakolva nyolc streetball pályát állítottak össze a szakemberek.

A küzdőtér szerelése közben érkeztek a csapatok, hiszen minden korosztály képviselői kipróbálhatták tudásukat, felkészültségüket a 3x3-as játékban. A sportágnak ez egy olyan leegyszerűsített változata, ahol félpályán harcolnak egymás ellen a résztvevők, melyben három-három játékos szerepel egyszerre.

Érdekesség, hogy a Kínában rendezendő Ifjúsági Olimpián éppen ebben a szakágban lép pályára a magyar női és férfi együttes.

Utóbbiba meghívást kapott Horváth Kristóf a Motax Concordia Pápa kosárlabdázója is.

A streetball a kosárlabdának különösen látványos változata (Archív fotó: Gáspár Gábor)

Visszatérve Zánkára két napon keresztül az utcai kosárlabda kapta a főszerepet. Voltak idősebbek és fiatalabbak, akik pattogtatták a labdát és igyekeztek azt a gyűrűbe juttatni.

Az Európa bajnoki selejtezőn tizenhat ország húsz csapata versengett, de volt nemzetközi zsákoló verseny és Nem csak a 20 éveseké a világ mottóval bonyolították le a szenior kosarasok villámtornáját. Ebben a mezőnybe több veszprémi társulat is nevezett és a rutinos játékosokból álló alakulatok a második, illetve harmadik helyet csípték meg saját korosztályukban.

A remek hangulatú vetélkedést sokan nézték végig a helyszínen, miközben látványos és szinte a fizika törvényeinek is ellentmondó bemutatókat, zsákolásokat, trükköket is láthatott a nagyérdemű.

 

Címkék#streetball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!