Kosárlabda

2014.10.23. 17:05

Újra hazai pályán a Veszprém

Pápa, Veszprém - Mindkét megyei kosárlabda-együttes péntek este folytatja szereplését az NB I/B-s pontvadászatban. A Pápa Oroszlányba látogat, a Veszprém viszont megint hazai pályán szerepel.

B. Virág Rita

Az előző héten a Pápa nem a bajnokságban, hanem a Hepp-Kupában volt érdekelt. A második fordulóban a Falco II-vel találkozott és miután nyert, így a következő körben a Veszprémmel játszik majd megyei rangadót.

- A Hepp-Kupa miatt lendületben maradtunk, nem lehetett hiányérzetem, hogy a múlt héten nem voltunk érdekeltek a bajnokságban - kezdte Vajda József, a Motax Concordia KC Pápa szakvezetője.

- Oroszlányban nem számíthatunk sétagaloppra. Az ottani csarnok egy igazi katlan. Valamivel kisebb a pálya, mint az előírt, ezért például csak külön engedéllyel indulhatott a OSE a bajnokságban, ráadásul a nézők is nagyon közel ülnek, ami zavaró, szokatlan a számunkra.

Vajda József hozzátette, az OSE kezdő ötöse kiemelkedő játékosokból áll, akik bárkivel felveszik a versenyt, viszont a Pápa kispadja valamivel hosszabb.

A héten régi-új játékossal erősítette meg a keretét a bakonyaljai társaság, visszatért Ács Péter.

A pápai kosarasok Oroszlányban győzni utaznak, de egy pillanatra sem becsülik le az ellenfelet (Fotó: Penovác Károly)

- A 94-es szabály bevezetésekor azt hittük, Ács posztját más játékossal töltjük be, de végül beláttuk, szükségünk van a centerre. Még egy-két hét, mire teljesen beépül, ám szerintem ez gyorsan megy majd - hangsúlyozta Vajda edző.

Az Oroszlány ellen még pályára léphet Simon László, de az is kiderült, mielőbb meg kell operálni a térdét. Vajda Balázs is kisebbsérüléssel bajlódik.

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém újra hazai pályán szaporíthatja győzelmei számát, most a szombathelyi Falco II ellenében. Petőfi Áron tanítványai az előző körben a Bonyháddal találkoztak és bár három negyeden át vezettek, végül nagy arányú vereséget szenvedtek (65:85) az utolsó negyedben 39 pontot szóró vendégekkel szemben.

Petőfi Áron edző nem volt maradéktalanul elégedett, sem az eredménnyel, sem a látottakkal. Úgy fogalmazott, a rotáció sem ment tökéletesen, s nem mindenki volt képes felnőni a feladathoz. Értékelésében azt mondta, hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, s a hozzáállásban is talált kivetni valót. Arra is felhívta a figyelmet, míg a cserék korábban sokat tettek hozzá a sikerhez, addig legutóbb nem túl sokat.

A mostani rivális a szombathelyi A csoportos alakulat utánpótlásából építkezik, a legjobb 23 éven aluli játékosokat tömöríti.

- Most is a védekezésen lesz a legfőbb hangsúly. Nem elég három negyeden át jól játszani, negyven percig kell koncentrálni a siker érdekében - húzta alá a fiatal szakvezető.

Hozzátette, a héten a támadójátékot is csiszolták, főleg a zóna elleni játékot.

- Szorgalmasan dolgozunk, építkezünk, lépésről, lépésre haladunk és hiszem, hogy jó úton haladunk. A vasiak ellen már mindenképpen szeretnénk megszerezni első hazai sikerünket. Lendületes, agilis társaság a Falco II, de saját otthonunkban az esélyek mellettünk szólnak.

A veszprémiek közül többen is feliratkoztak a maródiak listájára. Takács András egész héten betegeskedett, míg Czakó Attila a derekával bajlódik. Utóbbi játéka bizonytalan.

Ötödik és hetedik helyen a csapataink

A kosárlabda NB I/B-ben a nyugati csoportban a táblázat élén egyelőre a MAFC II áll három győzelemmel. A HOYA Pannon Egyetem Veszprém az ötödik a tabellán egy sikerrel és egy vereséggel (159:167). A Motax Concordia KC Pápa (141:162) szintén hasonló mutatókkal áll a tizenkét csapatos mezőnyben, de most a hetedik gyengébb gólaránya miatt. A Falco II eddig egyszer játszott, akkor nyert is, így harmadik a sorban. Az Oroszlány pedig beékelődik a Veszprém és a Pápa közé, vagyis hatodik (162:172). A Pécs, a Vasas és a Baja eddig nyeretlen, így értelemszerűen ez a három gárda zárja most a tabellát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!