Kosárlabda

2014.02.20. 11:50

Sokpontos meccs, fontos két pont

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban korábban elmaradt mérkőzést pótolt a Motax Concordia Pápa együttese. A hazaiak nyertek a Soproni KC ellen és megerősítették harmadik helyüket a tabellán.

Novothny Ottó

Pápa-Soproni KC

92:88 (30:26, 23:14,

22:26, 17:22)

Pápa, 300 néző. V.: Vida, Józsa, Szabó. PKC: Kálmán 15, Vajda, Henrik 14/6, Ács 19, Jarosevits 13. Csere:Keresztes 24, Horváth A. 2, Simon 5/3, Horváth K., Perger, Rédei. Edző: Vajda Balázs. Sportiskola: Bus 19/3, Ruják 13/3, Rátvay 14/6, Molnár 24, Török 15/6. Csere: Nárai 3/3, Goszton, Farkas, Czérna, Szekeres, Tukovics, Pongrácz. Edző: Patonay Imre.

Remekül kezdtek a hazaiak, Keresztes és Ács pontjaival húzott el a Pápa, 6. perc, 17:10. Az első negyedben mindkét csapat elsősorban támadásban teljesített jól, amit mutat az összesen megszerzett ötvenhat pont. A folytatásban a vendéglátók változatlanul magabiztosan játszottak, 17. perc, 47:31. A fiatal soproniak azonban nem adták fel a csatát és a szünetig faragtak kicsit hátrányukból, 53:40.

A pápaiaknak idegenben óriási bravúr kellene a sikerhez (Fotó: Penovác Károly)

 

A pihenőt követően változatlanul mindkét alakulat látványosan, pörgősen kosárlabdázott, 26. perc, 67:55. Az utolsó játékrész elején a Motax Concordia eldöntötte a találkozót, 35. perc, 85:70. A hátralévő időben a soproniak igyekeztek kozmetikázni az eredményen, ami részben összejött nekik, de ehhez kellett a pápaiak kiengedése is. Ettől függetlenül magabiztos győzelem született.

Remek mérkőzésen a hazai együttes biztosan szerezte meg mindkét pontot.

Vajda Balázs: - Kijavítottuk a soproni vereséget, a város másik alakulatát, a jó erőkből álló vendégeket legyőztük.

A Pápa vasárnap már a listavezető otthonában folytatja bajnoki menetelését. - Tartalékosan fogunk pályára lépni, hiszen Henrik István és Vajda Balázs fognak hiányozni - kezdte Vajda Balázs játékos edző.

- Ráadásul kérdéses még másik két játékosunk szereplése is. Ezzel együtt mást fogunk játszani, mint eddig, megpróbálunk meglepetést okozni. Amennyiben centereink olyan formát mutatnak, mint az előző meccsen, akkor reméljük, hogy tudjuk tartani a kiváló és eddig egyetlen vereséget begyűjtő bonyhádiakkal a lépést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!