Kosárlabda

2014.12.10. 13:10

Kosárlabda: Megyei riválisok néznek szembe

Pápa, Veszprém - Megyei derbit rendeznek a férfi kosárlabda NB I/B-ben. Hogy vissza tud-e vágni a Hepp-kupában elszenvedett kínos fiaskóért a Veszprém, vagy másodszor is megszerzi-e az egyetemisták skalpját a Pápa azt pénteken tudhatjuk meg.

B. Virág Rita

A házigazda veszprémiek vereségből érkeznek a pénteki derbire, Sopronban maradtak alul egy szoros ütközetben (63:55).

– Mindenképpen javítani szeretnénk pénteken. Úgy érzem, a védekezésünk már összeállt, ezt bizonyítja az utóbbi két mérkőzés is. Támadójátékunk viszont akadozik, ezen feltétlenül változtatni kell. Hiába voltak meg Sopronban is a helyzeteink, sajnos pocsék százalékkal dobtunk – összegzett Petőfi Áron, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szakvezetője.

A Veszprém–Pápa rangadók mindig nagy csatát hoznak, ez feltehetően most is így lesz. Fotó: Penovác Károly

A tréner parázs, izgalmas megyei rangadóra számít a Pápa ellen. – Szeretnénk visszavágni a Hepp-kupában elszenvedett vereségünkért. Külön készülünk kulcsembereikre, Keresztesre, Kutasira vagy Szanatira. Úgy vélem, mindkét gárda kellően motivált lesz, de a céljaink elérése érdekében hazai pályán számunkra csakis a győzelem az elfogadható eredmény – fogalmazott az edző.

Vajda József, a Motax Concordia KC Pápa szakvezetője szerint a hazai pálya minden előnye a vendéglátók mellett szól.

– Persze nem feltett kézzel lépünk pályára, hiszen az utóbbi meccseken felfelé ívelő tendenciát mutatunk. Nyertünk idegenben a Vasas (63:71), otthon a Pécs (101:81) ellen is. A lélektani előny is velünk van, hiszen a Hepp-kupában egyszer már megtréfáltuk a veszprémieket. Igyekszem levenni a játékosokról a terhet, annyit kérek, koncentráljunk a saját játékunkra, abból gond nem lehet – magyarázta a pápai mester.

A megyei rangadó pénteken, 19 órakor kezdődik a Vetési gimnázium tornacsarnokában.

Döntő lehet a palánk alatti játék

A palánk alatt két nagyágyú különcsatájának is tanúja lehet az, aki kilátogat a megyei rangadóra. A veszprémi Farkas Attila 21,5 pontátlagával a hazaiak egyik legjobbja, de az eltiltásból visszatérő Keresztes Rafael is szépen termel (14). Mindkettő kiválóan lepattanózik: előbbi 7.43-as, utóbbi 7.83-as átlaggal bír. Magassági fölénye a pápainak lesz, 212 centi, míg Farkas „csak" 208.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!