Kosárlabda

2015.03.04. 11:30

Kosárlabda: Folytatódott a rossz széria

Veszprém - Nem sikerült a bravúr, a listavezető MTK Törökbálint otthonában győzte le a HOYA Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda együttesét.

B. Virág Rita

Veszprém–MTK 69:89 (16:25, 13:14, 18:24, 22:26)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Horváth, Benedek, Szalai.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Nagy R. 18, Kováts, Novák P. 2, Fekete 8, Szabó 18. Csere: Novák B. 2, Gáll 7/3, Sipos 6/3, Oltárczy 2, Szeifert 4, Nagy G. 2. Edző: Mérész Csaba.

MTK Törökbálint: Jakab 16/3, Horváth 10/3, Wehner 14/6, Bódi 22/15, Baross 11. Csere: Bihari 10, Csempesz, Bíró 6, Máriás, Takács-Varga, Fernengel, Mostbacher. Edző: Szarvas Gábor.

Igazi dobópárbajjal indult a listavezető elleni, még a 16. fordulóból elhalasztott találkozó. A vendégeknek sikerült előbb stabilizálniuk a védelmet ráadásul remek százalékkal értékesítették helyzeteiket, így a negyed végére ők jutottak előnyhöz.

A Kámán és Vertetics nélkül felálló Veszprém nem bírt a listavezető MTK Törökbálinttal. Fotó: Archív/Penovác Károly

A Verteticset, Kámánt és az újonnan igazolt Pusztát is nélkülöző veszprémiek gyorsan felzárkóztak (20:25), ám a továbbra is pontosan célzó MTK ezt nem hagyta (20:29). A félidőből hátralévő időben is a vendégek irányítottak, de rengeteg rossz dobás, eladott labda, technikai hiba miatt egyre élvezhetetlenebbé vált a derbi.

A szünet után mindent egy lapra feltéve rohamozott a Veszprém, s bár többször sikerült hét-tíz pontra megközelíteni az ellenfelet, ennél többre nem telt, miután a riválisnak mindig volt válasza, hol a három pontos vonalról, hol közelebbről (34:44, 42:49, 44:63).

Az utolsó játékrészben sajnos pár perc alatt húsz pontra hízott a differencia (50:70). A bakonyiak küzdöttek, akartak, de továbbra sem találták a helyes utat a felzárkózásra. Sok volt a hiba a hazai oldalon, a semmi extrát nem mutató MTK pedig ezeket könyörtelenül kihasználta. A hajrában Mérész edző a fiataloknak is lehetőséget adott.

Sajnos a Veszprém sorozatban ötödik vereségét könyvelte el, s ezzel a szezon során először negatívba fordult a mérlege. A négy közé jutáshoz már nem szabad hibázni a hátralévő fordulókban.

Valahogy ki kell mászni a gödörből

Mérész Csaba: –Nekünk nem ezt a fellépést kellett volna hoznunk. A mai ellenfelünk egy nálunknál jobb csapat, ráadásul mi továbbra sem látszunk ki a gondok alól. Egyértelmű: valahogy ki kell másznunk ebből a gödörből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!