Kosárlabda

2014.11.13. 11:40

Javítana a Pápa, a Veszprém idegenben játszik

Pápa, Veszprém - Az ötödik fordulóval folytatódik az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság: a Motax Concordia KC Pápa hazai pályán esélyesként fogadja a Baját, míg a HOYA Pannon Egyetem Veszprém nagy csatára készül Törökbálinton.

B. Virág Rita

A pápaiak az előző héten a listavezető Bonyhádtól szenvedtek hazai pályán vereséget (71:95). Akkor Vajda József edző azt mondta, jövő héten a Baja ellen javítani fognak.

- Újra hazai pályán szereplünk és szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel - kezdte a szakvezető. - Igyekeztünk alaposan felkészülni a Bajából, amely az előző fordulóban nagy meglepetésre megverte a Törökbálintot (76:75).

Vajda József hozzátette, ellenfelük palánk alatti játéka figyelemre méltó, magasak és gyorsak, jól lepattanóznak. Viszont a hazaiak is hasonló szerkezetűek, így az dönt majd, melyik alakulat képes védekezésben jobbat nyújtani.

- Szombathelyen edzőmeccset játszottunk, ahol a Baja elleni taktikát is igyekeztünk gyakorolni, miként tudjuk majd semlegesíteni Mándityot, Jákfalvit, vagy Kacsinszkit. - hangsúlyozta az edző.

A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik.

A Pápa (fekete mezben) hazai pályán szerepel, a Veszprém idegenben játszik az ötödik fordulóban
(Fotó: Penovác Károly)

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém magabiztos győzelemmel zárta a múlt hetet ( MAFC 111:78).

- Úgy gondolom, a MAFC ellen mutatott játékot sikerült tovább finomítanunk. Támadásban több jó egyéni teljesítményt láthattunk, például Kámán Tamástól az MTK-nál is hasonlóra számítok. A védekezésünk is sokat javult, de igyekeztünk a héten ezt is erősíteni. A Törökbálint a mezőny legerősebb keretével rendelkezik, nehéz meccsre számítok, ami jó erőfelmérő lesz számunkra - fogalmazott Petőfi Áron, veszprémi edző.

A HOYA és a Törökbálint egyaránt három sikert és egy vereséget szerzett. A vendéglátóról Petőfi Áron elmondta, nemcsak az alapcsapat igen erős, hanem olyan fiatalokat tudhat a soraiban, akik több poszton is bevethetőek. Sajnos Czakó Tamásra most sem számíthatnak a veszprémiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!