Kosárlabda

2014.08.21. 13:03

Ismét kosárlabda torna Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő – A Balaton Kupa kosárlabda tornát több évtizeden keresztül rendezték meg a tóparti város nyitott, bitmenes pályáin.

Novothny Ottó

A küzdőtéren megfordultak a sportág korabeli legnevesebb képviselői. A kosárlabda tornán időnként külföldi csapatok is felbukkantak, de alapvetően a hazai bajnokság legjobb együttesei mérték össze tudásukat a remek hangulatú sporteseményen. A villanyfényes, telt házas döntők minden esztendőben emlékezetes összecsapást hoztak. Aztán a gazdasági helyzet romlásával párhuzamosan a Balaton Kupa is hosszas „téli álomra” vonult, de az idén ismét életet leheltek a bele. Igaz, ezúttal szenior korú társulatok mérik össze tudásukat a pályákon. Sipos Tamás főszervező elmondta, hogy az I. szenior Balaton kupán az egyik csoportban a Bakonyi Vitézek Testedző Klub, a Csepel, a Sajtó öregfiúk és a házigazdák lépnek betonra. A másikban a Fehérvár KC, a Kandó főiskola, az Old Boys és a Szegedi Postás küzd meg. A körmérkőzéseket követően a csoport másodikok a bronzéremért harcolnak, míg a két legjobb a döntőben játszik az aranyéremért. A program 9.20 órakor kezdődik a sportcentrumban, a harmadik helyért 19.50-kor lesz, a finálét 20.40-től rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!