Kosárlabda

2014.05.01. 07:03

Nem volt győzelem a kosárlabdázóknál

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban egyik Veszprém megyei alakulat sem tudott nyerni. Az 1-8. helyért küzdő Motax Concordia Pápa hazai pályán, a 9-16. helyért játszó Veszprémi ESC idegenben nem bírt ellenfelével.

Király Ferenc

Pápa_ MAFC 

74:76

(27:12, 14:16, 13:24, 16:18, 4:6)

Pápa, 200 néző. V.: Tóth, Magyari, Dombay. Motax: Simon 5, Henrik 13/9, Keresztes 20, Horváth A. 3, Ács 23/3. Csere: Jarosevits 10, Rédei, Hole, Benedek, Horváth K. Edző: Vajda Balázs. MAFC: Misek 15/3, Fekete 7/3, Vavra 27/6, Lakosa 10/3, Fodor 10/3. Csere: Tursics 5/3, Vittay, Gorzsás, Csabai, Nikitin, Lakits. Edző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Fodor 38., Henrik 38. perc.

A fővárosiak sportszerűtlen módon nem egyeztek bele a mérkőzés elhalasztásába, így a hazaiak öt előző éjjel megérkező, korábban az egyetemi bajnokságban öt nap alatt öt meccset lejátszó játékossal kezdték meg a találkozót. Ennek ellenére villámrajtot vettek és az első játékrészben magabiztos előnyt szereztek. A folytatásban a vendégek próbáltak kapaszkodni, de a házigazdák taktikus, szervezett játéka ellen nem találták az ellenszert. A félidőben 41:28 volt az állás. A hosszabb pihenőt követően azonban a budapestiek távolról pontosan betaláltak és a negyed végére nyílttá tették az ütközetet, 54:52. Az utolsó tíz percben hatalmas küzdelem alakult ki, a színvonalas csata végén 70:70-el zártak a csapatok.

A hosszabbításban mindkét együttes elsősorban a védekezésre összpontosított, és minimális különbséggel a MAFC diadalmaskodott. A pápaiak minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a mezőny legjobb csapata ellen kiharcolták a hosszabbítást.

Vajda Balázs: Gratulálok a csapatomnak, mindent megtettünk a győzelemért. A listavezetőt hosszabbításra kényszerítettük, győzelmet érdemeltünk volna.

A veszprémiek a fővárosban, a Honvéd ellen maradtak alul (Fotó: Penovác Károly)


Bp. Honvéd SE–Veszprémi Egyetem SC

75:66


(20:20, 22:15, 22:13; 11:18)

Budapest, 100 néző. Vezette: Szakáll, dr. Záray, Győrki.

Honvéd: Kwame 14/3, Stefan 18, Szalay, Kovács 10, Taga 3/3. Csere: Szollár 3, Haris 9/9, Máté 13/6, Banos 5. Vezetőedző: Puskás Artúr.

VESC: Vertetics 11/3, Nagy 10, Szlávik 15/3, Kelemen 3, Takács 12. Csere: Czakó 4, Bagó, Hoffmann, Kováts 11/9. Vezetőedző: Petőfi Áron.

Már a párharc elején egymás hibáiból éltek a felek, emiatt egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. A hazaiak 11:7-nél kicsit meglógtak a – derbi azon szakaszában csapnivaló triplamutatót produkáló – mieinktől, akik Nagy ponterőssége révén döntetlenre hozták a negyedet. A folytatás sem volt éppen szemet gyönyörködtető. Felváltva vezettek az együttesek, ám 28:27-nél megállt a sérült Oltárczyt nélkülöző vendégek tudománya – a sok csere dacára sem tudták felvenni a ritmust. Nem kényszerítették rossz dobásokra a nagy múltú riválist, inkább labdákat adtak el és – Kováts hárompontosait leszámítva – rendszerint pontatlanul céloztak (40:32). A fővárosiak hovatovább megnyugtató előny birtokában kezdték a második félidőt, majd Szlávikék hangyaszorgalommal zárkóztak fel (46:42). Ezután, ki tudja miért, látványosan visszaesett a vendégek produkciója. Bosszantó hibákat vétettek, de az időkérések sem segítettek: a koncentrációjukat vesztett sportolók képtelenek voltak úgy iparkodni, ahogy azt a felkészítőjük kérte. A veszprémiek mind rosszabb statisztikai adatokkal jelentkeztek, kiderült, hogy néhányan hetek óta nincsenek csúcsformában (71:52). Mikor kezdett felettébb kínos lenni a szituáció, valamelyest megemberelték magukat és közelebb kerültek a tempóból visszavett vetélytárshoz.

Petőfi Áron: - Az évad hátralévő részét arra használjuk fel, hogy megtaláljuk azon kosárlabdázókat, akik a jövőben emberileg és szakmailag magasabb célok eléréséhez segíthetnek bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!