Kosárlabda

2015.01.24. 11:13

Az utolsó negyedre elfogytak

Hiába tartotta magát 30 percen keresztül jól a bajnokesélyes MTK ellen magát a Pápa, a végére teljesen elfáradt és végül komoly vereségbe szaladt bele.

B. Virág Rita

Pápa-Törökbálint 56:84 (13:18, 20:20, 17:20, 6:26)

Pápa, 200 néző. V.: Kulcsár, Török, dr. Magyari.

Motax Concordia KC Pápa: Szanati 4, Horváth A. 5/3, Keresztes 12, Henrik 7/3, Hadnagy 6. Csere: Kutasi 15/6, Perák 5, Ács 2, Perger, Hole, Pölöskei. Megbízott edző: Vajda Balázs.

MTK Törökbálint: Horváth K. 12, Bódi 19, Wehner Z. 12, Spiriev 11, Baross 2. Csere: Bihari 13, Jakab 9, Fleck, Mostbacher 2, Bíró 2, Csempesz, Takács Varga 2. Edző: Szarvas Gábor.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, de mindvégig a Törökbálint ment elöl három-öt ponttal (6:9). Inkább a küzdeni tudás dominált, sok eladott labda, elrontott dobás jellemezte a játékrészt.

A második negyedben megpróbált tempót váltani a Pápa, több pontos távoli dobással 27:24-re fordított a házigazda. Aztán fej-fej mellett haladt a két csapat, de a játékrész végére megint az MTK neve mellett szerepelt a magasabb szám jó büntetőinek köszönhetően.

A térfélcserét követően a Motax állva hagyta ellenfelét és három perc alatt újra a hazaiaknál volt az előny (44:43). Érthetetlen módon zavar lett úrrá a csapatokon és a játékvezetőkön, amiből a házigazdák jöttek ki rosszabbul és a negyed végére több pápai eladott labdát követően magabiztos, nyolc pontos differenciát alakított ki a Törökbálint (50:58).

A negyedik negyedben mindent egy lapra feltéve igyekezett rohamozni a Pápa. Az MTK átváltott zónára, a Motax Concordia pedig hiába alakított ki jó dobóhelyzeteket, képtelen volt betalálni és a végére így nagyarányú különbség alakult ki.

Három negyedig partiban volt a Pápa, de az utolsó játékrészre mentálisan és fizikálisan is elfáradt. Az MTK bajnokesélyes csapatként a házigazdák hibáit kihasználva magabiztos sikert aratott.

Vajda Balázs: - Örülök, hogy viszonylag sokáig nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést. A negyedik felvonásban mutatott mentális összeomlás érthetetlen számomra, de nem csüggedünk, készülünk a legközelebbi, Győr elleni rangadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!