Kosárlabda

2014.04.24. 19:51

A VESC játékosai rendet tennének hátul

A közelmúltban mutatottnál agresszívebb védekezést adna elő a VESC a kosárlabda NB I/B 9-16. helyért zajló keresztjátékában április 26-án a Salgótarján otthonában.

Király Ferenc

A Nyugati-csoport alapszakaszának hetedik helyezettje ezúttal a „keleti-oldalon” hetedikként zárt gárdához utazik. A veszprémiek a rájátszásban eddig két győzelemmel és egy vereséggel a hatodik pozícióban állnak, éppúgy tizenkettő-tizenhármas összesített mutatóval, mint a közvetlenül előttük iparkodó rivális, amely a második körben egy diadalt és két vereséget számlál. Az egyetemisták megszereznék az első idegenbeli sikerüket tavasszal. Ez pokoli nehéz lesz, mert a vetélytársnál Sebők Tamás és az orosz Gorski Jaroslav az alapszakaszban mérkőzésenként 19 pontot átlagolt, Krasznai Tibor pompásan osztogatott, a szerb Mitic Nemanja pedig remekül szedte a lepattanókat.

– Egy rendkívül rutinos, több két méter feletti sportolót foglalkoztató csapathoz látogatunk, vagyis nehezebb dolgunk lesz, mint az elmúlt hetekben a fővárosi vetélytársakkal – mondta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. A tarjániak közül néhányan A-ligás tapasztalattal rendelkeznek. Szeretnénk velük egy jó és szoros találkozót vívni, de kizárólag úgy rúghatunk ellenük labdába, ha a védekezésünket feszesebbé tesszük. Ez nem lesz könnyű, mert erőnlétileg nem vagyunk csúcsformában. A bokasérüléssel bajlódó Verteticset legfeljebb pár  perc erejéig küldöm pályára, de az is lehet, hogy nem kockáztatom meg a szerepeltetését. Ő és a társai mindazonáltal tisztességesen felkészültek az ellenfélből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!