Kosárlabda

2014.11.05. 14:05

A legjobbakat fogadják a megyei NB I/B-s alakulatok

Pápa, Veszprém - Komoly erőpróba előtt áll mindkét megyei NB I/B-s férfi kosárlabda együttes: a Veszprém a listavezető MAFC II-t, a Pápa még szintén hibátlan Bonyhádot fogadja péntek este.

B. Virág Rita

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttese legutóbb épp a Pápával meccselt, a Hepp-Kupában találkoztak a megyei riválisok és kettejük csatája a vendégek sikerét hozta (85:93).

- Túl vagyunk rajta, kiestünk, de ehhez nem is akarok többet hozzáfűzni - nyilatkozta Petőfi Áron, a veszprémiek mestere.

Az egyetemisták pénteken a listavezető MAFC II gárdájával találkoznak a Vetési gimnáziumban.

- Kijut nekünk a jóból, és ezt akár szó szerint is érthetjük, hiszen sorozatban találkozunk a bajnokság legjobbjaival. Most a listavezető MAFC II. lesz az ellenfelünk, amely az eddigi ellenfelekhez képest más stílust képvisel. Gyors, atletikus, sokat futó fiatal csapattal lesz dolgunk, amely ellen szeretnénk végre a szebbik arcunkat mutatni - szögezte le a szakvezető.

Petőfi Áron hozzátette, sajnos Czakó Tamásra derékbántalmai miatt nem számíthat, de a bokájával bajlódó Farkas Attila bevethető lesz.

A Motax Concordia KC Pápánál viszont örömmel fogadták a Hepp-kupában elért sikert.

- Erős csapatot vertünk meg saját otthonában, úgyhogy van okunk a z elégedettségre - húzta alá Vajda József, a Pápa mestere.

A tréner szerint pénteken a csoport legerősebb alakulata látogat hozzájuk.

- Személyesen tekintettem meg a Veszprém Bonyhád meccset, s azt gondolom, ha riválisunk úgy játszik, mint az első három negyedben, akkor van esélyünk a győzelemre, viszont, ha az utolsó részben mutatott briliáns játékot hozza, akkor az esélyek nem lettünk szólnak - vélekedett a szakember.

A pápaiak dolgát nehezíti, hogy Simon László térdét hamarosan megoperálják, így ő már nem tud pályára lépni. Vajda József elmondta, Simon pótlását minél gyorsabban szeretnék megoldani, a helyére Fanati Mátyást igazolták le, aki az Albacompban játszott az előző szezonban. Remélhetőleg, péntekig az igazolása is megérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!