Kosárlabda

2014.10.15. 15:00

A legerősebb rivális ellen

Veszprém - A szakemberek egyöntetű véleménye szerint a mezőny egyik legerősebb csapatát, a Bonyhádot látja vendégül első hazai bajnokiján a Hoya Pannon Egyetem VKK NB I/B-s kosárlabda-együttese.

B. Virág Rita

- Nem az ilyen sorsolás az edzők álma - kezdte Petőfi Áron, az egyetemisták szakvezetője. - Az első körben a feljutóval, a másodikban pedig az előző kiírás bajnokával játszani egyáltalán nem könnyű. Viszont igyekeztem felkészíteni a társaságot erre a helyzetre. Úgy gondolom, a bajnokság eleje meghatározhatja az egész szezont, ezért nagyon fontos számunkra a minél jobb szereplés - vélekedett a szakvezető.

A Pannon Egyetem mai ellenfeléről mindenképpen meg kell jegyezni, hogy nemcsak megnyerte az előző évi bajnokságot, hanem a feljutásért vívott párharcot is megnyerte a MAFC ellen, azonban a gyenge anyagi kondíciók, illetve a nem megfelelő terem miatt nem tudta vállalni az első osztályú szereplést.

- A Bonyhád egyik legnagyobb erőssége, hogy a csapat gerince évek óta együtt játszik, összeszokott a törzsgárda. Mindenképpen ki kell közülük emelni Tömösváry Mátét, aki a mezőny egyik legjobb centere, és Faragó Pétert, aki kettes, hármas poszton bevethető mezőnyember, és persze veszprémi múltja miatt mi is jól ismerünk - hangsúlyozta Petőfi edző. A tréner kitért arra is, mi lehet a nyerő taktika ma este. Idén az agresszív védekezésre építünk, ami azt jelenti, szeretnénk, ha már a labda felhozatala is nehézkesen menne ellenfelünknek. Ez a védekezési stratégia egész pályás, komoly fizikai erőnlétet igénylő munka. Kíváncsi vagyok, hogy a játékosok mennyire tudták már magukévá tenni. Erre természetesen ma választ kapok. Nyilván az is meghatározó lesz, hogy ezt az agresszív védőmunkát meddig bírjuk majd erővel.

Petőfi Áron arról is beszélt, idén elég bő kerettel dolgozhat, így a csapatjáték a kellő rotációval sem bomlik meg. Hozzátette, szeretné, ha legalább olyan egységes csapatmunkát látna a Bonyhád ellen, mint amit az első körben Oroszlányban mutatott a társaság.

A keretből Czakó Tamás bajlódik sérüléssel, a derekával adódtak gondjai, de talán pénteken vállalni tudja majd a játékot. A Pannon Egyetem VKK a megszokott helyen, a Vetési gimnáziumban játssza hazai meccseit 19 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!