Kosárlabda

2014.04.18. 14:40

A két harmadik csatája

Pápa - Olyan csapat vendége lesz az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 1 8. helyéért rendezett rájátszásban a Motax Concordia Pápa, amely az alapszakaszban a keleti csoportban a harmadik helyen végzett. Csakúgy, mint a pápaiak a nyugati csoportban.

Novothny Ottó

A két harmadik tehát egymásnak feszül majd, vagyis az új táblázatban a nyolcadik helyezett fogadja a hetediket. Persze a pápaiak helyzete nem könnyű, hiszen ideiglenesen elveszítették legjobbjukat (sőt az egész liga legponterősebb, legértékesebb kosarasát), Kálmán Lászlót. A kitűnő irányító a szombathelyiek A ligás együttesének vezetőedzője lett, így a jelenlegi szabályok szerint, amíg tart a bajnokság, nem léphet pályára alacsonyabb osztályban.

- Számunkra itt, a legjobbak között minden mérkőzés ajándék - mondta Vajda Balázs, a pápaiak játékos edzője. - A hazai meccsek közül minél többet igyekszünk megnyerni, és idegenben is törekedünk a meglepetésre. Nyilvánvaló, hogy a Kecskemét ellen sok múlik azon, hogy az A-s együttesből kik játszanak vissza. Ha csak fiatalokkal találjuk szembe magunkat, akkor az esélyeink egyértelműen megnőnek. Ugyanakkor az is érdekes, hogy saját alakulatunkon belül is Kálmán kiválásával átrendeződnek az erőviszonyok. Mindenkire több teher hárul majd, és kíváncsi vagyok, ki milyen teljesítményre lesz képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!