Kosárlabda

2011.12.16. 19:56

Padlóról felsegített ellenfél

Veszprém – Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság évbúcsúztató mérkőzésén a Veszprémi Egyetem SC húsz percen keresztül ellenállhatatlan volt, majd megőrizte előnyét.

Novothny Ottó

Veszprémi ESC–Bonyhád
74:69
(28:20, 27:16 9:21, 10:12)


Veszprém, 300 néző. V.: Török, Dombay. Veszprémi Egyetem: Kováts 10/3, Mérész 7, Faragó 24/12, Fekete 11/3, Horváth R. 17/12. Csere: Kiskós 1, Czakó, Oltárczy 4, Bogdán, Baksa, Pintér, Greifinger. Edző: Szájer József. Bonyhád: Tömösváry 10/3, Rutkai 13, Lőrincz 5/3, Lukács 13/9, Jilling 2. Csere: Verli 2, Pifkó, Horváth G., Marcsek, Fetler, Kovács 24/6. Edző: Morgen Frigyes. Kipontozódott: Kováts a 36. percben.



Négy darab hibátlanul kivitelezett hárompontos dobással indult a találkozó, 3. perc, 9:3. A hazaiak remekül játszottak, könnyedén kerültek dobóhelyzetbe és onnan képtelenek voltak hibázni, 6. perc, 18:9. A Bonyhád igyekezett lépést tartani, ki is alakította helyzeteit, de a célzással bajban voltak. A folytatásban sem változott a játék képe, látványos találtokkal növelték előnyüket a vendéglátók, 13. perc, 39:27.

Az ősz legjobb teljesítményét nyújtották a hazaiak, pedig a vendégek agresszíven védekeztek, ám a sok fogást, rántást a játékvezetők nem torolták meg. A félidőben 55:36-ot mutatott az eredményjelző. A szünetet követően az egyetemisták egyre többet hibáztak, amit a Bonyhád kegyetlenül kihasznált, 23. perc, 59:45. Szájer edző időt kért, ám a továbbra is szokatlanul kemény stílusban védekező bonyhádiak szinte minden helyzetben kibillentették a dobókat, keresztbe futókat, helyzetbe mozgókat.


Nem véletlen, hogy háromszor is lejárt a veszprémiek támadóideje anélkül, hogy kísérletet tettek volna a pontok gyarapítására. A 26. percben 59:50-nél érezni lehetett: a Bonyhád nem adta fel a találkozót, sőt igen hosszú és sikeres hajrát indított. Az utolsó játékrészben a lendületesen rohamozó Bonyhád tovább fokozta a nyomást, ám ezúttal már ők is hibáztak. Három percig kellett várni az első találatra, majd óriási kapkodás indult a pályán, amelyben a játékvezetők és a játékosok is elveszítették a fonalat. Mindkét fél részéről születtek hibás döntések.

A mester az érthetetlen visszaesésről

Szájer József: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidő remek teljesítménye után teljesen érthetetlen módon visszaestünk. Az előnyünket azonban megtartottuk, és ehhez, illetve a győzelemhez gratulálok a fiúknak. Az összecsapásnak természetesen örök érvényû tanulsága is van: a padlón fekvő ellenfelet óriási hiba felsegíteni, illetve visszahozni a mérkőzésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!