Kisszőlős

2015.12.10. 17:39

Kidőlt a házuk fala - Az idős házaspár tanácstalan és tehetetlen

Kisszőlős - Hatalmas robajra ébredtünk, majd megdöbbenve láttuk, hogy kidőlt a házunk hátsó tűzfala. Másnap bejelentettük a kárt, de a biztosító nem akar fizetni - mondta Szabó Ernőné.

Penk Tímea

Az idős házaspár közel három évtizede költözött Pápáról Kisszőlősre. A házra biztosítást kötöttek, amelynek díját rendesen fizetik. Kétségbeestek, amikor megkapták a levelet arról, hogy a biztosító nem fizeti ki a kárt.

- A pápai textilgyárban dolgoztunk a férjemmel, mindent a magunk erejéből teremtettünk meg magunknak. Soha nem kértünk senkitől semmit. Nagyon elszomorít, hogy amikor baj ér minket, nem kapunk segítséget - panaszkodott az asszony. A házaspárhoz a polgármester küldött embereket, hogy a további károkat megelőzzék, az unoka egy ideiglenes tűzfalat épített fából, a melléképületet egy fóliával fedték le, hogy ne ázzon be az esőtől vagy a hótól. A főépület tűzfala a melléképület tetőszerkezetének dőlt, azt eltolta és elborult. Nyolcvan négyeztméternyi melléképület tetőszerkezete sérült meg, több belső gerenda kimozdult a falból.



A lakórészben látható sérülés nem keletkezett a konyha repedésein kívül, de a szoba hidegebb a tűzfal hiánya miatt.

- A biztosító azzal utasította el a kár rendezését, hogy nem jeleztük két napon belül, miközben mi már másnap
bejelentést tettünk - mondta Szabó Ernő. A nyolcvannyolc éves férfi szív- és egyéb betegségei miatt többféle gyógyszert szed, ami jelentős költséggel jár. A házaspár a nyugdíjából nem tudja helyreállítani az épületet.

- Azt mondták a biztosítónál, hogy írhatunk panaszt, de mi egyszerű és idős emberek vagyunk, nem tudjuk jól kifejezni magunkat, és veszekedni, harcolni sem akarunk. Annyit szeretnénk, hogy legalább a tűzfalat, a spájzot és a nyári konyhát helyrehozassuk - mondta az asszony, aki négy újszülöttet temetett el. Két gyermeket nevelt fel párjával, akivel szeretetben él több mint hatvan éve.

Németh Zoltán biztosítási képviseletvezető elmondta, hogy a kár megtérítését elutasító közlés ellen panasz nyújtható be a biztosítóhoz. Ennek elutasítása esetén a békéltető testülethez lehet fordulni, ha ez sem kedvez, akkor a bírósághoz mehet a panaszos.

Szabó Ernő és felesége legalább a tűzfalat, a spájzot és a nyári konyhát szeretné helyrehozni
Fotó: Penk Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!