Kézilabda

2015.03.24. 15:55

Veszprémen a világ szeme: luxus autópark, alpinisták, elképesztő felhajtásra számíthatunk

Veszprém - Soha még ilyen rangos eseményt nem rendeztek városunkban. A férfi kézilabda SEHA-Liga hatos döntője nagyjából olyan, mintha egy mini világbajnokságot bonyolítanának le a Veszprém Arénában.

B. Virág Rita

Elképesztő felhajtás kíséri a SEHA-Liga hatos döntőjét, amely szerdán veszi kezdetét. Ekkor a horvát RK Nexe a fehérorosz Meshkov Bresttel, a szintén horvát PPD Zagreb pedig a szlovák Tatran Presovval találkozik az elődöntőbe jutásért.

Mindössze két hete tudni, hogy a délkelet-európai kézilabda sorozat fináléját a királynék városában bonyolítják le. Az idő rövidsége miatt is kalapot kell emelnünk a veszprémi klub előtt, hiszen ez az esemény olyan, mintha egy mini világbajnokságot bonyolítanának le. A munkát többek között harminc önkéntes segíti, akik a Pannon Egyetemről érkeztek és mind kiválóan beszélnek angolul.

A hét első napjaiban alpinisták vették birtokba az aréna küzdőterét, akik egy napon át szerelték azokat a hidakat a tetőszerkezetre, amelyek a plusz világító, hang és fény effektekért felelős berendezéseket tartják.

Külön stáb felel azért, hogy egységes dekoráció borítson mindent. Egy kisbusznyi szakember érkezett azért, hogy a SEHA-Liga színeibe borítsa az arénát. Egy teljes napon át méricskéltek, fúrtak, faragtak, hogy a kék borítás a helyére kerüljön.

Az illusztris VIP vendégek részére külön luxusautó parkot kell bérelni. Információink szerint a Liga egyik főszponzorának szupergazdag vezetője is itt lesz, akinek a szállítására egy Audi A8 Longe-t kellett lízingelni. Ebben a járműben hátul mindössze két személy fér el, pedig olyan hosszú, mint egy igazi limuzin. Persze ezen kívül még több Audi A8-as, A6-os, valamint Volkswagen luxus autók is rendelkezésre állnak majd, amiket az esemény egyik főtámogatója biztosít a VIP vendégeknek.

A veszprémiek (a képen Momir Ilic) a Tatran Presov PPD Zagreb összecsapás győztesével játszanak majd a pénteki SEHA-Liga Final Four elődöntőjében 20.15 órától
Fotó: Penovác Károly

Hat ország tévéállomása közvetíti majd élő, egyenes adásban az eseményeket. Persze ezeken kívül vagy két tucat tévéstáb bejelentkezett vágóképek, interjúk forgatására is. Akad egy stáb, amelyik egész héten a várost járja és Veszprémről, az itt élőkről, a kézilabda szurkolókról készít kisfilmet.

A csapatok részére két és fél raklapnyi ásványvizet, több száz kiló friss gyümölcsöt kell még biztosítani. Utóbbi esetében kikötés, hogy csakis héjas gyümölcsöt kínálhatnak a sportolóknak, például banánt, narancsot, mandarint, a fertőzések elkerülése végett.

Négy szpíker gondoskodik majd a hangulatról, ezek közül egy csakis az eredmény közlésével foglakozik majd.

Az arénában két helyszínen óriási kivetítőn is követhetők lesznek az események.

Egyelőre úgy tűnik, nagyjából háromszáz vendégszurkoló látogat el a héten Veszprémbe. A macedón Vardar Szkopje drukkerei közel kétszázan jönnek, míg a Brestért, valamint a Nexéért rajongók hatvan-hatvan fővel képviseltetik magukat.

A SEHA-Liga szerdán arra is lehetőséget biztosít, hogy a helyi fiatalok is bekapcsolódjanak a rendezvénybe, ezért több száz jegyet különítettek el a számukra.

Szerdán 17.45 órakor tarják a Meshkov Brest -RK Nexe, 20.15 órakor pedig a Tatran Presov- PPD Zagreb ütközetet. A győztesek pénteken az elődöntőben folytatják.

Újra a PSG az ellenfél a nyolc között

Megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntők sorsolását. Részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!