Kézilabda

2015.04.21. 11:21

Bajnokok Ligája: újra a THW Kiel ellen játszik a Veszprém

Bécs, Veszprém - A történelem másodszor is ismétli önmagát, hiszen nemcsak a negyeddöntő, hanem az elődöntő párosítása is megismétlődik az idén a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Bécsben az Európai Kézilabda Szövetség székházában megtartották a férfi kézilabda BL négyes döntőjének sorsolását. Eszerint az elődöntőben a veszprémiek újra a német THW Kiellel néznek majd farkassszemet. A Szegedet kiejtő sztáralakulat a létező legnehezebb rivális. A másik ágon a spanyol Barcelona a lengyel Kielcével harcol a döntőbe jutásért.

Érdekes, hogy a negyeddöntőben is, most pedig a négy között is ugyanazt az ellenfelet kapta az Ortega-legénység, mint tavaly. A PSG-t csúcskézilabdával búcsúztatta a magyar bajnok. Remélhetőleg, a Kiellel szemben azonban nem az előző idényben elért eredmény ismétlődik és sikerül fordítani a tendencián, ugyanis a Veszprém az elmúlt években egyszer sem járt sikerrel a bombaerős németekkel szemben. Rendre, amikor a kiesés szakaszban mérték össze erejüket, a Kiel volt erősebb. Egyébként összesen kilencszer találkozott a két fél, hatszor a németek, háromszor a magyarok tudtak nyerni.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy amíg jelenleg a Kielt tartják a létező legnehezebb ellenfélnek itthon, Németországban hasonlóképp vélekednek a magyar együttesről.

Thorsten Storm, a THW Kiel elnöke közvetlenül a sorsolás után úgy nyilatkozott, érdekes és izgalmas összecsapásra számít. Hozzátette, a veszprémieket szerették volna elkerülni, de legalább újra találkozhatnak két egykori játékosukkal, Momir Iliccsel és Christian Zeitzzal. Arra is emlékeztetett, hogy a zebrák még sosem vesztettek a Final Fourban spanyol edző csapata ellen és most ezt a tendenciát szívesen folytatnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!