Kézilabda

2014.10.24. 18:01

BKSE: Szép győzelem szülinapra

Balatonfüred - Kiütéses sikert aratott a Balatonfüredi KSE pénteken este a férfi kézilabda NB I-ben. A Csoknyai-csapat újoncot győzött le.

Munkatársainktól

BKSE -Balmazújváros

37:21 (20:10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bán, Szloska. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY - Iváncsik 2 (1), Grigoriev 4, Szöllősi 2, Vilovski 3, Zdolik 4 (1), KOVACSICS 4. Csere: Borbély (kapus), BÁNHIDI 5, GERDÁN, Németh 1, Juhász 2, GYŐRI 6 (3), Vasvári, Gábor 2 (1), Faluvégi 2. Edző: Csoknyai István. Balmazújváros: Oláh Z. - Dioris 1, Oláh T. 1, Salamon, István 1, BALI 5, Temesvári 2. Csere: Knezevic (kapus), Mekaru 6 (4), Nagy M., Füleki 1, Kovacech, Horátczki 2, Hajdu T., Heinczinger 2. Edző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 7/6, illetve 6/5.

A mérkőzés éppen Csoknyai István ötvenedik születésnapjára esett, ami egy plusz ok volt arra, hogy az együttes megmutassa, mit tud, és egy magabiztos győzelemmel, két bajnoki ponttal ünnepelje mesterét.

Balmazújvárosi góllal indult a találkozó, amelyre aztán öttel válaszoltak a hazaiak. Ekkor még közelebb tudtak férkőzni a vendégek (5:3), de a Füred lassan és biztosan ellépett vetélytársától, 20. perc: 12:6.

Ezt követően, mint a jégkorongban, teljes sorcserét hajtott végre Csoknyai István. A padról felállók pedig folytatták a gólgyártást.

Bánhidi harmadik találatával tízre nőtt a két együttes közötti különbség és alakult ki a félidő eredménye.

A második játékrész elején még egy lapáttal rátettek a hazaiak és tíz perc alatt 15-re növelték az előnyt, ekkor 27:12-es állást mutatott az eredményjelző. A fiatal Győri harmadik találata volt a 30. füredi gól a 47. percben.

A vendégek dicséretére legyen mondva, hogy amint kijöttek a hazai szorításból, azonnal megpróbálták gólra váltani a helyzeteiket. Ez azonban kevés volt tőlük a mai találkozón.

A hazaiak közül mindenki dicsérhető ezen az összecsapáson.

A Balatonfüredi KSE legközelebb ismét hazai környezetben lép pályára, a válogatott szünet után, november 9-én PLER KC-t fogadja. Az eredetileg november 5-ére kiírt Cegléd elleni összecsapást későbbre halasztották.

Csoknyai István: - Az EHF-kupa visszavágón felvett lendületet 60 percig tartottuk a Balmazújváros ellen is. Örülök, hogy minden pályára lépő hozzátett a mérkőzéshez.

Füzesi Ferenc: - Nehéz ilyenkor bármit is mondani, a támadójátékunk szürkesége eldöntötte a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!