Kézilabda

2015.03.06. 11:01

SEHA-Liga: A bajnokság legjobbjait látja vendégül Veszprém március végén

Veszprém - A macedón Vardar Szkopje otthonában zárja a SEHA-Liga alapszakaszát a Veszprém férfi kézilabda együttese. A találkozó már nem dönt semmiről, viszont egy esetleges sikerrel megőrizheti eddigi makulátlan mutatóját a bakonyi gárda.

B. Virág Rita

Érdekes összecsapásra számít Carlos Ortega, a veszprémiek szakvezetője:

– Mindig pikáns az, amikor az első a másodikkal találkozik. Ezen a találkozón már egyik csapatnak sem számítanak a pontok, hiszen mi már biztosan az élen végzünk, a Vardar pedig mögöttünk. A Szkopje–Veszprém derbik mindig nagyon jók. Meglátjuk, mit hoz ez a meccs, lehet, hogy a játékosok többsége már az előtte álló Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre koncentrál. Ettől függetlenül azt remélem, mindkét alakulat a győzelemre hajt majd – nyilatkozta a listavezető csapat edzője az egyesület hivatalos honlapjának.

Közben véglegessé vált, hogy a SEHA-Liga rájátszását és négyes döntőjét a királynék városában rendezik.

A veszprémi kézilabdások (a labdával Renato Sulic) szombaton este Szkopjéban fejezik be a SEHA-Liga alapszakaszát, majd kedden már Tatabányán vendégeskednek a magyar NB I-ben. Fotó: Penovác Károly

Ez azt jelenti, hogy a délkelet-európai sorozat legjobb hat együttese szerepel majd itt. A versenykiírás szerint az alapszakasz két legjobbja – a Veszprém és Vardar Szkopje – automatikusan bejutott az elődöntőbe, míg a harmadik-hatodik helyezettek megmérkőznek a négy közé jutásért.

A program szerint március 25-én, szerdán a harmadik helyezett csatázik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel a négyes döntőért. Március 27-én pénteken az imént említett két párharc győztese összecsaphat a veszprémiekkel és a macedónokkal.

A bronzmeccset és a finálét március 29-én, vasárnap rendezik meg.

A tabella jelenlegi állása szerint harmadik a PPD Zagreb 33 ponttal, negyedik a szlovák Tatran Presov 30 ponttal, ötödik a fehérorosz Meshkov Brest ugyancsak 30 ponttal, míg hatodik a horvát Nexe 16 ponttal. Utóbbi azonban nem lehet nyugodt, mert a macedón Metalurg Szkopje 15 ponttal követi, amely ráadásul eddig egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Kiakadtak a veszprémi szurkolók

Több szurkoló is jelezte lapunknak, hogy a legutóbbi Varasdon megrendezett PPD Zagreb–Veszprém derbit megelőzően nem a megszokott módon bánt velük a horvát rendőrség. A kiemelt meccsre érkezőket rendőri konvoj kísérte a határtól a stadionig, onnan pedig a kezdésig egy tapodtat sem mozdulhattak. Többeket be is vittek, akiket a klub vezetői szabadítottak ki.

 

Hárman is az álomcsapatban

A délkelet-európai kézilabda sorozat, a SEHA-Liga hivatalos honlapja közzé tette február hónap legjobbjait. Az elmúlt hónap álomcsapatába három veszprémi kézilabdás is bekerült. A legjobb jobbszélsőnek Gasper Margucot választották, akiről azt írták maximálisan kihasználta lehetőségeit, hiszen három meccs alatt tizennyolc gólt szerzett. A beállók közül Renato Sulicot emelték ki, akit nemes egyszerűséggel a bakonyiak legfontosabb játékosának tituláltak. A legjobb edzőnek járó elismerést pedig Carlos Ortega kapta. A rövid értékelésben kihangsúlyozták, a spanyol tréner a katari világbajnokság után dicséretre méltón rakta össze együttesét. Az is mellette szólt, hogy csapata simán megnyerte a SEHA-Liga alapszakaszát, a Bajnokok Ligájában a csoportját. A februári legjobbak a SEHA-Ligában: Sterbik Árpád kapus (Vardar Szkopje), Gasper Marguc jobbszélső (Veszprém), Milos Orbovic jobbátlövő (Vojvodina), Stefan Jankovic irányító (Borac), Renato Sulic beálló (Veszprém), Dusko Celica balátlövő (PPD Zagreb), Radoslav Antl balszélső (Tatran Presov). Edző: Carlos Ortega (Veszprém).

 

A Vardar Szkopje–Veszprém találkozót szombaton 20.15 órakor rendezik meg. Az összecsapást a www.veol.hu oldalon szöveges online módon közvetítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!