Kézilabda

2014.09.02. 10:20

Rangos tornát nyert a megyeválogatott

Veszprém - Megnyerte a megyeválogatottak országos tornáját a Veszprém megyei férfi kézilabda válogatott, amelyet három klubcsapat amatőr játékosai alkottak.

Horváth Gábor

- Férfi vonalon Veszprém megye nemcsak a profik, az amatőrök között is az ország legjobbja kézilabdában - fogamazott Gátvölgyi Balázs a Veszprém megyei alakulat és egyben a Nemesvámos KC szakvezetője.

A keszthelyi amatőr kézilabdatornán, amelyen öt válogatott vett részt, a nemesvámosiak mellett Ősi Boys, valamint az Alsóörs játékosai képviselték megyénket.

Nem is akárhogyan.

Az indulók kétszer húsz perces találkozókat játszottak körmérkőzéses rendszerben. A veszprémiek Zala megye ellen kezdtek, csalódást keltő döntetlennel, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a csapat úgy esett be a kezdésre.

Történt ugyanis, hogy megyeválogatottunk autója út közben lerobbant, a csapat bemelegítés nélkül játszott, az edző pedig oda sem ért a nyitányra.

A Veszprém megyei amatőr férfi kézilabda válogatott nem talált legyőzőre a keszthelyi tornán (Fotó: Horváth Gábor)

A folytatásban azonban már minden másként alakult. A fiúk kiélezett csatában egy góllal felülmúlták Budapest válogatottját, a siker akkora lendületet adott, hogy a favoritnak számító Bács-Kiskun megyét is sikerült taktikus, energikus játékkal legyőzni. Másnap Jász-Nagykun-Szolnok sem tudta megállítani a Veszprém megyeieket, akik ezzel megnyerték a tornát, amelynek gólkirálya Nagy András lett.

- A különböző csapatokból érkező játékosok igazi, győzni akaró, sportszerű közösséget alkottak, ezzel is felülkerekedve ellenfeleiken - nyilatkozta büszkén Gátvölgyi Balázs az eseményt követően.

A győztes névsora: Csermák Gergő, Druskóczi Andor, Gőbölös István, Nagy András, Huszár Vilmos (Ősi Boys), Győri Balázs, Győri Tamás, Maurer Gergő, Szalai Szabolcs, Hunyadvári Róbert, Varga Balázs, Szauer Balázs (Nemesvámos KC), Mándli Balázs, Maár Dávid, Zab Péter (Alsóörs). Edző: Gátvölgyi Balázs (Nemesvámos KC).

A Veszprém megyeiek eredményei: Veszprém- Zala megye 23:23, Veszprém- Budapest 19:18, Veszprém -Bács-Kiskun 26:20, Veszprém _Jász-Nagykun-Szolnok 23:20.

A torna végereménye: 1. Veszprém megye, 2. Bács-Kiskun megye, 3. Budapest, 4. Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5. Zala megye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!