Kézilabda

2014.12.19. 16:46

Női kézilabda EB - Kikaptunk a franciáktól, hatodik lett a csapat

Nagyot küzdött, de az utolsó perceket elrontotta a magyar női kézilabda–válogatott az Európa-bajnokság ötödik helyéért zajló összecsapáson. Egy góllal kaptunk ki.

Horváth Gábor

Francia góllal kezdődött a találkozó, Dembelé találatára Mayer válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 7. perc: 3:3.

Felpörgött a meccs és az események is. A magyar csapat hibázott többet, a 12. percben kettőre nőtt a gallok előnye, 5:7. Temes szépített, de vetélytársunk irányította a játékot, a beállós Landre mindig megjátszható volt és nem is hibázott, 15. perc: 7:10.

Nem sokkal később már néggyel (8:12) vezetett Franciaország, így Németh András elérkezettnek látta az időt egy kis tanácskozásra. A pihanő után megint mi kaptunk gólt, de ezt követően elkezdett felzárkózni a pirosmezes alakulat. Kovacsics szép góllal alakította 11:13-ra az állást.

Egy találatra jött fel a magyar csapat (27. perc: 13:14), de a félidő utolsó két gólját a franciák szerezték.

Tomori Zsuzsanna (b) és a francia Nina Kamto Njitam MTI Fotó: Kovács Anikó

A második játékrész Szamoránsky kiállításával kezdődött, de a magyar csapat kivédekezte a támadást. Egészen jól összeállt a hatosfalunk, ráadásul Bíró Blanka remekelt a kapuban.

Sikerült is elbizonytalanítani a gallokat, akik 15:16-nál pánikszerűen kértek időt. Sajnos be is jött nekik a fejmosás, a 38. percben, emberelőnyben, megint háromra növelték előnyüket, 15:18.

Planéta szépített egy bombával, a majdnem kétméteres átlövő a jobbszélről vágta a kapuba a labdát.A 49. percben egyenlítésközelbe kerültünk, de eladtuk a labdát és újra kettő volt közte, 19:21. Triscsuk bombájával jöttünk ismét közelebb, de a franciák megint válaszolni tudtak. Az 51. percben sikerült egalizálni, Kovacsics robogott végig a pályán, 22:22. Bíró újabb nagyszerű védése után Kovacsicz szép góljával már nálunk volt a vezetés. Francia időkérés következett.

Temes kapott két percet, igazságtalanul, hiszen Szucsánszki futott be hetedik mezőnyjátékosként véletlenül a pályára. Ayglon rögtön kihasználta az emberelőnyt. Njitam is két percet kapott, majd a másik oldalon Tomorit állították ki. Öt perccel a vége előtt 24:24 állt az eredményjelzőn.

Izgalmasnak ígérkezett a véghajrá. Planéta szép egyéni megmozdulás után talált be, aztán viszont elveszítette a labdát. Egy perccel a vége előtt a franciák eggyel vezettek, Németh András időt kért.Elrontottuk az utolsó támadást, a franciák pedig taktikusan megtartották a labdát és megszerezték az ötödik helyet.

 

A szünetben lett rosszul a szélső

A magyar válogatott jobbszélsője, Bódi Bernadett rosszul lett a mérkőzés szünetében. Az EKG-vizsgálat nem mutatott bajt nála, de elővigyázatosságból kórházba szállították a győri játékost.

Eredmény: Magyarország–Franciaország 25:26 (13:16)
Góllövők: Triscsuk 10 (5), Kovacsics 4, Bulath 3, Planéta 3, Mayer 2, Tomori 2, Temes 1, illetve Nze Minko 7, Pineau 1, Lacrabere 3, Niombla 4, Ayglon 2, Pouvensier 1, Zaadi 1, Dembelé 1, Kanto 2, Baudouin 1 (1), Landré 3.Kiállítások: 10, illetve 6 perc.Hétméteresek: 5/5, illetve 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!