Kézilabda

2015.03.07. 20:58

MT Melsungen vs Balatonfüredi KSE: Nem adott esélyt az éllovas

Balatonfüred, Kassel - Ugyanannyival kapott ki idegenben, mint otthon német vetélytársától a Balatonfüred KSE szombat este a kézilabda EHF-kupában.

Horváth Gábor

A német MT Melsungen otthonában, Kassel városában lépett pályára a kézilabda EHF-kupa csoportkörének negyedik fordulójában a Balatonfüredi KSE.

A vendégeknek nem voltak vérmes reményeik, hiszen az egy héttel korábbi hazai mérkőzésen simán (24:30) kaptak ki az ebben a sorozatban még hibátlan Bundesliga-csapattól.

A balatonfürediek (Bóka Bendegúz) idegenben is vereséget szenvedek a Melsungen ellen. Fotó: Zwicker Tamás

Bánhidi Bence gólja nyitotta a mérkőzést, de a németek gyorsan átvették a játék irányítását, egyenlítettek, majd elkezdték növelni előnyüket, 4. perc: 4:1.

Már öttel is vezetett a hazai csapat, amikor Iváncsik és Szöllősi találataival zárkózott a BKSE, 12. perc: 7:4. A Melsungennek persze volt válasza, ismét nőtt a különbség, amely már hat is volt, 11:5. A folytatásban sem tudott feljebb lépni a Füred, amely egy félidőnyi játék után ötgólos hátrányban várt a folytatást.

A második játékrész elején Boomhouwer talált be először, majd Iváncsik válaszolt. Ezután ismét ellépett a vendéglátó alakulat, 35. perc: 19:12.

Már nyolccal vezettek a németek, amikor Juhász és Bóka vezetésével valamivel feljebb kapaszkodott a BKSE, 41. perc: 20:16. Lőtávolon belülre azonban nem tudott odaérni a fiatal magyar csapat, tíz perccel a vége előtt, Szöllősi értékesített büntetője után 24:18-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban már csak arra futotta a vendégek erejéből, hogy megtartsák ezt a különbséget, azaz a fürediek az idegenbeli meccsen ugyanakkora arányú vereséget szenvedtek, mint egy héttel korábban hazai környezetben.

MT Melsungen-Balatonfüredi KSE 29:23 (16:11)

A Melsungen góllövői: Boomhouwer 4, Vuckovic 4, Rnic 3, M. Müller 3, Allendorf 3, Maric 2, Sellin 2, Fahlgren 2,  Schröder 2, Danner 2, Hildebrend 1, P. Müller 1.

Balatonfüredi KSE: Bóka 5, Szöllősi 5, Juhász 3, Grigoriev 3, Ligetvári 2, Iváncsik 2, Bánhidi 1, Vilovski 1, Faluvégi 1.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4.

Csoknyai István: - Sokkal jobban játszottunk, mint a hazai mérkőzésen. A védekezésünk jóval feszesebb volt, és koncentráltabbak is voltunk. Sajnos az első félidőben támadásban több hiba is becsúszott. Összességében gratuláció illeti a csapatot, amely becsületesen, tisztességesen küzdött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!