Kézilabda

2014.12.23. 17:40

Magyar férfi kézilabda-válogatott: győzelem év végére

Pécs, Veszprém – Hajtós kis edzőmeccset játszott Egyiptom ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott kedden Pécsen. A találkozón hét Veszprém megyei játékos lépett pályára.

Horváth Gábor

Egyiptommal játszott év végi edzőmérkőzést a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek keretéből ezúttal többen is pihenőt kaptak.

Az MKB–MVM Veszprém KC csapatából Nagy László, Mikler Roland és Lékai Máté volt ott a csapatban, a Balatonfüredi KSE színeit pedig Székely Márton, Szöllősi Balázs, Bánhidi Bence és Gerdán Tibor képviselte. Utóbbi először kapott meghívót a legjobbak közé.

Nagy László a labdával a férfi kézilabda Magyarország-Egyiptom barátságos mérkőzésen a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban 2014. december 23-án. Előtte Szöllösi Balázs, mellette az egyiptomi Mohamed Amer (j). Magyarország-Egyiptom 31-28 (13-15). MTI Fotó: Sóki Tamás

Talant Dusebajev szövetségi kapitány mindegyik füredinek a kezdőcsapatban adott helyet. Székely két védéssel nyitott, de a magyar válogatott nem igazán találta az egyiptomi védekezés ellenszerét. A vendégek vezettek, a hetedik percben először betaláló hazaiak csak a 18. percben egalizáltak, 7:7. A folytatásban is Egyiptom irányította a találkozót, Ancsinék távoli bombákkal igyekeztek tapadni a félidőben két góllal vezető ellenfelükre.

A folytatásban Bánhidi duplázása és Pásztor szemfüles találata után a magyar csapat átvette a vezetést, 40. perc: 18:17. Mikler bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy szoros legyen a meccs, 50. perc: 22:23. A hajrá előtt aztán már a mieinké volt az irányítás, s végül a siker is. Eredmény: Magyarország–Egyiptom 31:28 (13:15). A hazai gólszerzők: Ancsin 4, Bánhidi 3, Bodó 2, Harsányi 5 (2), Lékai 1, Nagy K. 2, Nagy L. 5, Pásztor 3, Szöllősi Ba. 2, Szöllősi Sz. 3, Varsandán 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!