Kézilabda

2014.04.24. 13:15

Kupadöntő Dabason

Veszprém - A hazai női kézilabda sportág egyik csúcseseménye kezdődik pénteken Dabason. A helyi sportcsarnokban a Magyar Kupa négy legjobbja méri össze tudását.

Novothny Ottó

A két hagyományos szereplő (vagyis a világszínvonalat képviselő Győri ETO és az európai éllovasok egyike, a Ferencváros) mellett a veszprémiek és a Siófok verekedte be magát a dabasi torna mezőnyébe.

A sorsolásnak köszönhetően Róth Kálmán együttese a könnyebbik riválist kapta, ami persze nem jelenti azt, hogy a Fradi verhető lenne az elődöntőben. A veszprémieknek a tisztes helytállás lehet az egyetlen célja, noha nyilván egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet.

Róth Kálmán együttese ezúttal kupaéremért szállhat harcba (Fotó: Zwicker Tamás)

Azért a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a VBKC szombaton a harmadik helyért és a nemzetközi porondért (csakúgy, mint a tavalyi kiírásban) küzdhet a Balaton partiakkal.

Az FTC ellen pénteken 17 órakor kezdődik az összecsapást, a harmadik helyért szombat délben hajthatnak Róth mester tanítványai.

A másik ágon pénteken 19 órakor kezdődik a Győr-Siófok csata, illetve szombaton 14 órakor indul útjára a labda a döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!