Kézilabda

2015.03.01. 19:55

SEHA Liga: kemény meccsen győzött a Veszprém

Varasd, Veszprém - Egészen szoros csatát vívott a veszprémi kézilabdacsapat vasárnap este idegenben a SEHA Ligában. A bakonyiak átlövője piros lapot kapott.

Horváth Gábor

PPD Zagreb_ MKB-MVM

21:24 (10:14)

Varasd. V.: Boricic, Markovic (szerbek). A PPD Zagreb gólszerzői: Sebetic 5 (2), J. Valcic 5, Horvat 3 (2), Obranovic 2, Kovcevic 2, Rakovic 2, Stepancic 1, Susnja 1. Edző: Veselin Vujovic. MKB-MVM Veszprém KC: ALILOVIC - Gulyás 1, NAGY 5, Chema, SULIC 3, Terzic 1, Iváncsik G. 2. Csere: Schuch, Ruesga 1, Nilsson 1, Zeitz 1, Lékai, Jamali, Ugalde 3, MARGUC 6 (3). Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

A veszprémiek biztos alapszakasz győztesként várták az újabb SEHA Liga találkozót, amelyen a harmadik helyen álló zágrábi együttes volt az ellenfelük. A mérkőzést Varasdon rendezték.

A Veszprém (Lékai) továbbra is hibátlan a SEHA Ligában
Fotó: Penovác Károly

A vendéglátók kezdtek jobban, J. Valcic találatára a harmadik percben Sulic válaszolt. A Veszprém csak a hetedik percben egalizált újra, majd a kilencedikben vette át először a vezetést, Nagy László duplája után 2:3-at mutatott az eredményjelző. A Zagreb támadásban meg is torpant és háromra nőtt a vendégek előnye, 3:6. A horvátok igyekeztek tapadni ellenfelükre, s 6:10 után feljöttek két találatra, ám ezt követően megint a bakonyiak uralták a játékot. A félidei állást Nilsson alakította ki, négy góllal vezetett az MKB-MVM.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, majd a Zagreb a 37. percben kettőre csökkentette hátrányát, 14:16. Ugalde talált be kétszer is, majd Sulic helyezett a hálóba, ismét visszaállt a rend . Az 51. percben 18:21 volt az állás, amikor Zeitz a végleges kiállítás sorsára jutott, a német légiós ütésért kapott egyből piros lapot. Ortega hiába kért időt, a házigazdák J. Valcic révén feljöttek egy gólra, 55. perc: 20:21. A Veszprém, amelyben Alilovic kapus végig remek teljesítményt nyújtott, a folytatásban jól védekezett, Ugalde és Marguc is betalált, így végül kiküzdötte az újabb sikert a nagyot harcoló horvát alakulattal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!