Kézilabda

2015.03.25. 20:54

SEHA Liga: A horvát PPD Zagreb lesz a veszprémiek ellenfele

Veszprém - A fehérorosz Meshkov Brest, valamint a horvát PPD Zagreb jutott tovább a férfi kézilabda SEHA-Liga elődöntőjébe. Előbbi a macedón Vardar Szkopjéval, utóbbi a magyar bajnok Veszprémmel találkozik pénteken.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda SEHA-Liga hatos döntőjében szerdán az elődöntőbe jutásért két mérkőzést rendeztek.

Előtte azonban nem tétlenkedtek a kézilabdások, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban jártak, ahol két tévét ajándékoztak a gyerekosztálynak.

Sinisa Ostoic, a SEHA Gazprom Liga igazgatója hangsúlyozta, hogy a szervezet számára mindig is kiemelten fontosak voltak a gyerekek, hiszen övék a jövő. Sinisa Ostoic kifejtette, hogy a két televízió ugyan csak kis ajándék, de bízik benne, hogy ezzel is sikerül megkönnyíteni a beteg gyerekek kórházban töltött napjait.

Délután aztán már a sporté volt a főszerep. Ráadásul a fehérorosz Meshkov Brest és a horvát Nexe összecsapásán magyar, sőt veszprémi résztvevőket is köszönthettünk. A találkozót ugyanis a Horváth Péter, Marton Balázs nemzetközi játékvezető páros dirigálta.

Az alapszakaszban harmadik helyen zárt Brest az első félidőben még kínlódott a Nexe ellen (11:11), aztán a térfélcserét követően nagyobb sebességre kapcsolt és végül simán nyert (28:24), és bebiztosította helyét a pénteki elődöntőben a macedón Vardar Szkopje ellen.

A második meccsen sem történt igazán meglepetés. A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott Zagreb már az első játékrészben tetemes előnyt szerzett (16:10). Sokakban megfogalmazódott az a kérdés, vajon miként tudta a Presov kétszer is megverni a horvátokat a SEHA-Ligában? Nos, Veselin Vujovic gárdája a második félidőben sem sok esélyt hagyott a szlovák bajnoknak és rendkívül könnyedén jutott a pénteki elődöntőbe (33:26), ahol a Veszprém vár rá. Az a találkozó ugyancsak 20.15 órakor kezdődik.

Csütörtökön délután 17.45 órai kezdettel a Vardar Szkopje és a Veszprém edzése közt a kézilabdás gyerekek is lehetőséget kapnak a csapatokkal való személyes ismerkedésre, játékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!